Üniversite Öğrencileri Final Notlarını Yemekle Yükseltti

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümünde uygulamalı final sınavı yapıldı. Sınavda yemek yapan öğrenciler, katılımcılardan tam not aldı.

Üniversite Öğrencileri Final Notlarını Yemekle Yükseltti
Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümünde okuyan öğrenciler, final sınavını yemek yaparak tamamladı. Notlarını yükseltmeye çalışan öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel yemekler, öğretim elemanları tarafından büyük beğeni aldı.

Girdikleri yarışmaların bir çoğunda derece yaparak Harran Üniversitesi ismini duyuran öğrencilerin yemek ve tatlılardan oluşan yaklaşık 75 çeşit sunumlarını tadan öğretim üyeleri öğrencilere tam not verdi. Eyyübiye Kampüsü Aşçılık yemekhanesinde yapılan bu faaliyetlerin gelenek haline geldiğini ve her yıl aynı organizasyonu düzenlediklerini belirten Aşçılık Programı Başkanı Şükran Taşkın, “Genelde yaptığımız yemekler protokol ağırlıklı oluyor ve misafirlere sunuyoruz. Bunun karşısında sunduğumuz yemekleri değerlendiriyorlar ve öğrencilerimizin final sınavlarına etkisi oluyor. Yemekhanede sunduğumuz yemeklerin çeşitleri soğuk mutfak ürünleri, sıcak mutfak ürünleri ve pastane ürünleridir. Bu çalışmada üç hocanın çalışmalarıyla birlikte öğrencilerde dâhil oluyor. Biz bu etkinliği her sene yapıyoruz. Bu uygulama bütün dersleri kapsamış oluyor. Öğrenciler mutfakta yaptıklarını nasıl sergileyeceklerini ve ne şekilde sunacaklarını öğreniyorlar. Zeytinyağlı yemekler, ara sıcak, ara soğuk yemekler, salatalar, mezeler, tatlılar mutfaktan çıkabilecek bütün ürünleri, öğrencilerimiz ve hoca arkadaşlarımızla beraber yaptık. Usta aşçılara taş çıkartan bu lezzetleri şu an misafirlerimize sunuyoruz” dedi.

Uygulamalı eğitime, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bürhan Akpunar, Prof.Dr. Şerafettin Çelik, Genel Sekreter. Doç. Dr. M.Tahir Güllüoğlu, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof.Dr. Necmettin Elmastaş, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Avcı, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve öğretim elemanları katıldı.

Etkinliğin sonunda Çanakkale’deki aşçılar ve pastacılar şampiyonasında ödülleri yine rakiplerine kaptırmayan öğrencilere, protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA