UNIPORT Açıldı

Ünye’nin yeni yaşam ve alışveriş merkezi UNİPORT düzenlenen törenle hizmet girdi.

UNIPORT Açıldı
Eski Kültür Sarayının yıkılmasından sonra 18 Haziran 2016 tarihinde temeli atılan ve hızlı bir inşaat sürecinin ardından teslim tarihinden 6 ay öncesinde tamamlanan UNIPORT Alışveriş Merkezi, estetik ve mimarisiyle Ünye’ye yeni bir imaj kazandırdı. Deniz seviyesinin eksi 30 metre altına inşa edilen 3 kat otoparkı ile birlikte toplam 8 kattan oluşan alışveriş merkezi inşasında Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez kullanılan inşaat teknikleri tercih edildi. Fore kazık sistemi ile atılan temeller üzerine oldukça sağlam bir şekilde inşa edilen alışveriş merkezi ilçe ve bölge ekonomisine de katkı sağlayacak. UNİPORT AVM’de 130 araçlık kapalı otoparkı, ulusal ve uluslararası markaları, 70’er kişilik 5 adet sinema salonu, yeme içme katı, oyun alanları gibi birçok sosyal donatıyı bünyesinde bulunuyor.

350 kişilik istihdam sağlayacak olan UNIPORT Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Ünye Belediyesi ve özel sektör ortaklığı ile yapıldı. Yüzde 42’si Ünye Belediyesine ait olan alışveriş merkezinin açılışına katılım oldukça yoğundu.

“Ünyemiz hızla gelişiyor”

Açılış töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 1,5 yıl önce temelini attıkları inşaatın bugün açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Çamyar, “15 Temmuz 2018 tarihinde hizmete açacağımız 15 Temmuz Demokrasi Meydanımız ile birlikte bu değişimi bir kez daha taçlandırmış olacağız. Ünye geçmişine ve tarihi miraslarına sahip çıkan ve aynı zamanda geleceğe yatırım yapan ve umutla bakan bir kent haline geldi. Bizler halkımıza ve memleketimize duyduğumuz aşk ve bağlılıkla bu kenti tarihine sahip çıkan modern bir kent haline getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açılışta konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, Türkiye’nin güçlü iktidarı ile ülkenin genelinde ciddi kalkınma hamleleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Vali Yavuz, “Ordu ilimizde de güçlü Türkiye’nin meyvesini en fazla alan illerimizin başında geliyor. Ünye ilçemiz ise Ünye Belediyemizin gayretleri ile önemli yatırımlara kavuşuyor. Bu değerli eserin ortaya çıkmasında emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 1,5 yıl önce temeli atılan bu eserin açılışında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Kurtulmuş, “Bu eseri Ünye’ye kazandıran başta Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve ekibi olmak üzere, firma çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. UNİPORT Alışveriş ve Yaşam Merkezinin Ünye’nin ekonomik ve sosyal hayatına katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Hazırlıkları günler süren açılışa katılan vatandaşlar tören sonrası alışveriş merkezine akın etti. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve protokol üyeleri alışveriş merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Açılışa ayrıca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çevre ilçe belediye başkanları, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA