TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu Açıklaması

'Hepimizin amacı şehrimize ve bölgemize gelen turistlerin kalış sürelerini artırmak olmalı. Ayrıca turistlere satılacak ürün çeşidimizi de çoğaltmalıyız ancak bu şekilde gerçek bir turizm merkezi olabiliriz'

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının şehre ve bölgeye gelen turistlerin kalış sürelerini artırmak olması gerektiğini belirterek, "Ayrıca turistlere satılacak ürün çeşidimizi de çoğaltmalıyız ancak bu şekilde gerçek bir turizm merkezi olabiliriz." dedi.

Hacısalihoğlu, Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş ile yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, Trabzon'da turistlere satılacak ürünlerin artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Hacısalihoğlu, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda turizm sezonunda özellikle yeme içme altyapısının iyileştiğini görüyoruz. Yatak kapasitemizin de 30 bine yaklaşmış olması sevindiricidir. Bundan sonra hepimizin amacı şehrimize ve bölgemize gelen turistlerin kalış sürelerini artırmak olmalıdır. Ayrıca turistlere satılacak ürün çeşidimizi de çoğaltmalıyız. Ancak bu şekilde gerçek bir turizm merkezi olabiliriz." ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, Mobilya Kent Projesine değinerek, projeye ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Projenin çıkış noktasının mobilya ve yan sektörlerinin bir arada yer alması olduğunu belirten Hacısalihoğlu, bütün çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Hacısalihoğlu, bahçe mobilyaları konusunda da iyi bir fizibilite yapılmasının ardından Trabzon'da üretime geçilebileceğine işaret ederek, "Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesinde bu yatırım planlanabilir. Bahçe mobilyaları istihdam yoğunluklu bir sektör ve Vakfıkebir'den insan kaynağı kullanılabilir." dedi.

TR61 Yeşil Endüstri Bölgesinde en az 500 dönümün yerli yatırımcıya ayrılacağını ifade eden Hacısalihoğlu, sektörlerden yatırım taleplerinin gelmeye başladığını, bu talepleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yönlendirdiklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, TR61 Yeşil Endüstri Bölgesinde sektörleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlediğini dile getirerek, "Özellikle orta ve yüksek teknolojik yatırımlar dikkate alınıyor. Burada yapılacak yatırımlar için istenen kriterler göz önünde bulundurularak projeler hazırlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Projeden üyelerimizin, esnafımızın, halkımızın yararlanması esastır"

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş da Arsin ilçesinde kurulması planlanan Mobilya Kent Projesi hakkında bilgilendirmede bulunarak, proje alanının 223 dönüme çıkarıldığını aktardı.

Öncelikle dayanıklı tüketim ürünlerinin yer alacağı projenin, doğru planlanması için şehirdeki bütün kesimlerin görüşlerine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Bektaş, şöyle devam etti:

"Gerek mimari gerekse içerik olarak uygulanacak projenin başarılı olması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Projeden üyelerimizin, esnafımızın, halkımızın yararlanması esastır. İlk etapta şehrimiz, ardından da komşu şehirler ve komşu ülkeleri kapsayan bir işbirliğini ortaya çıkartmayı arzuluyoruz. TOKİ ile yaptığımız anlaşma neticesinde üst yapılar üretilerek 40 ay gibi vadelerde katılımcılara kazandırılacak."

Bektaş, MOBİAD olarak yaptıkları araştırmada, bahçe mobilyaları alanında yapılacak yatırımın, Trabzon'a istihdam ve mobilya sektörüne ekonomik kazanç sağlayabileceğini öngördüklerine dikkati çekerek, mobilya sektörünün, TR61 Yeşil Endüstri Bölgesinde yer almak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA