Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu 'Leblebici Horhor' ve 'Bayram Yeri' adlı oyunları sahneleyecek 'Köstebekgiller' aile müzikali ile 'Bir Zamanlar Gazinoda' adlı tiyatro oyunu da sanatseverler ile buluşacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Leblebici Horhor" ve "Bayram Yeri" adlı oyunları sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Takfor Nalyan'ın yazdığı, Münir Canal'ın yönettiği "Leblebici Horhor" adlı oyunda, Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçıları Uğur Keleş, Emre Ön, Ceyhun Gen, Mert Hürol, Banu Manioğlu, Fatma Kum Ertekin ve Didem Özkavukçu Aygün'e, mezun sanatçılar Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Mahir Elvan, Selin Poyraz, Elvan Tubikoğlu, Gülendam Rümeysa Sağlam, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk ve Erkan Akçelik eşlik ediyor.

Oyunda aynı zamanda İsmet Yanıkoğlu, Aykut Güner, Şeydanur Yılmaz, Yaman Tabakoğlu, Merve Demeli ve Dilek Tunç rol alırken, orkestra Emin Serdar Kurutçu, Özdeğer Bilgen, Alican Pelit, Halil İbrahim Topsakal, Serkan Ecevit Tarım, İdris Yılmaz ve Ahmet Birkan Şentürk'ten oluşuyor.

Dramaturgu Tolga Güven olan ve dekor tasarımı Güven Öktem, kostüm tasarımı Sevgi Türkay, ışık tasarımı Nihat Bahar, müziği Kemal Günüç ve dansı Nurdan Sinkil tarafından hazırlanan oyunun yönetmen yardımcısı koltuğunda Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş oturuyor.

Oyun, bugün, yarın ve 16 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde sergilenecek.

- "Bayram Yeri" çocukların beğenisine sunulacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu, ''Bayram Yeri" adlı çocuk oyununu da küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Salih Yakın ile İhsan Yakut'un yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Yeşim Atav, Tayfun Cengiz, Osman Karpuz, Çağrı Onur Düzgün, Dilek Albayrak, Vural Özcelep, Hakkı Balçın, Kader Sarı ve Sezgin Özcan rol alıyor.

Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı Nihat Bahar ile Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyunun koreografisini Aslı Öztürk gerçekleştirdi.

Panayırlarla başlayıp fuarlarla devam eden, lunaparklarla daha modern hale gelen şehirleşme serüveninin anlatıldığı oyun, 19 ve 20 Aralık'ta saat 13.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Köstebekgiller, çocuklarla buluşacak

Köstebekgiller, aile müzikaliyle Trabzon'da minik izleyicilerin karşısına çıkacak.

Oyun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 16 Aralık Cumartesi günü 13.00 ile 15.00 saatlerinde beğeniye sunulacak.

Şarkıcı Erol Evgin de aynı yerde ve günde saat 20.30'da sahne alacak.

- "Bir Zamanlar Gazinoda" Trabzon'da gösterilecek

Haldun Dormen'in yazıp başrolünde oynadığı ve yönetmenliğini Ali Altuğ'un yaptığı "Bir Zamanlar Gazinoda" adlı tiyatro oyunu, Trabzon'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kerem Atabeyoğlu, Ruhsar Öcal, Almila Uluer, Caner Tör, Murat Terzi, Murat Buyruk, Cansel Şanlı, Ece Arlı, Başak Burcu Ceylan ile Fatih Aslan'ın da rol aldığı oyunun konusu şöyle:

"Yıllar önce yaptıkları tüm oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş iki eski komedyenin şöhreti, artık geçmişin tozlu sayfaları arasında kalmıştır. Geçmişte yaşanan tatsız bir olaydan dolayı, bir gece yollarını ayırmışlar ve yıllarca bir daha asla görüşmemişlerdir fakat hiç beklenmedik bir anda gelen teklifle, yeni bir proje için tekrar bir araya gelirler. Oyun, bu iki eski dostun aralarındaki husumeti çözüp, tekrar özledikleri o şöhrete kavuşmalarını anlatıyor."

Oyun, 18 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Öte yandan, Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde "43. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi", 15 Aralık Cuma günü açılacak.

Sergi, 4 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA