Seyitgazi'de Sosyal Denge Anlaşması İmzalandı

Seyitgazi, Mihalıççık ve Beylikova belediyeleri ile BEMBİRSEN arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

Seyitgazi, Mihalıççık ve Beylikova belediyeleri ile Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile sosyal denge sözleşmesini aynı masada imzaladı.

Seyitgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyitgazi Belediyesinde düzenlenen törenle Seyitgazi, Mihalıççık ve Beylikova belediyelerinde çalışan memurlara yönelik anlaşmaya varılan Sosyal Denge Sözleşmesi imza altına alındı.

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, imza töreninde yaptığı konuşmada, sendika olarak üç belediyeyle aynı anda sözleşme imzalamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları ifade etti:

"Hayırlı olsun bereketli olsun. Rabbim çalışanlarımızın belediyelerimizin ülkemizin huzurunu, mutluluğunu, birliğini bozmasın. Biz huzur toplumu istiyoruz. Onu da yerel yönetimlerden istiyoruz. Yerel yönetimlerde çalışan arkadaşlarımızın da halka hizmet hakka hizmet olarak bu anlayış içerisinde çalışmalarını yaptıklarını biliyoruz. Biz işveren ile iş gören arasında bugüne kadar güzel işlere imza attık. Belediye başkanlarımızla bir ekip içinde çalışıyoruz. İnsana hizmeti ön plana çıkaran değerlerimiz ile yola çıktık. Çalışanlarımız da belediyemize gelen vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak için emek vermelidir. Vatandaşlarımızı gülerek karşılamalı, gülerek uğurlamalı işlerini bir an önce çözüme kavuşması için gayret göstermeliyiz. Bu anlayışla Allah da halkımızda başkanlarımızda sizlerden razı olur. Başkanlarımıza memurlarımızın çalışma şartlarını iyileştirme adına yaptığımız bu sözleşmeden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz."

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ise sözleşmenin bütün çalışan memurlara hayırlı olması temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Biz işçimizin de memurumuzun da yanındayız. Mesai arkadaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesi, onların en iyi şartlarda çalışmasını sağlamak herkesten önce bizim meselemiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne çalışanlarımızın hakkını, alın teri kurumadan verme gayreti içinde olduk. Gece gündüz demeden özveriyle çalışan arkadaşlarımız her türlü desteği hak ediyor."

Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal ve Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp de sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Törene, Memur-Sen Eskişehir Temsilcisi Muammer Karaman, BEM-BİR-SEN Eskişehir Şube Başkanı Seyfettin Kazanç, şube yönetimi, belediyelerin sendika temsilcileri ve belediyede çalışan memurlar da katıldı.

Kaynak: AA