Okul Servisi Sürücüleri Toplantısı

Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından okul servis sürücülerine yönelik toplantı düzenlendi.

Şehit Ertuğrul Dönmez Merkez Polis Karakolu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Trafik Tescil Büro Amiri Erdoğan Çevik, Beypazarı Okul Taşıtları ve Servis Araçları, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Doğan ve öğrenci servisi taşımacılığı yapan 30 sürücü katıldı.

Çevik, yaptığı konuşmada, ilçe genelinde 79 adet öğrenci servis aracının bulunduğunu ve zaman zaman servisler üzerinde denetimlerde bulunduklarını belirterek, servislerde kurallara mutlaka uyulmasını istedi.

Kış lastiği denetimlerinde bulunduklarını anlatan Çevik, şunları kaydetti.

"Araçlarda olması gerekenlere dikkat ediyoruz. Daha öncesi de sizlere olması gerekenlerden bahsetmiştik. Bu mevsimde kış lastiği olmazsa olmazlardan ve aracın yedek lastiği de ayağındaki lastiğin aynısı olacak. Kış lastiği olmayana 624 lira ceza yazılıyor. Bir de öğrencilerin indirilme bindirilme noktalarına dikkat edilmesi çok önemli, gelişi güzel yerlerde öğrenci indirilmesinin sakıncaları var. Öğrenci servislerinde kesiklikle yolcu taşınmayacak. Trafik işaret ve kurallarına mutlaka uyulacak."

Beypazarı Okul Taşıtları ve Servis Araçları, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Doğan da denetlenmenin önemli olduğunu vurguladı.

Doğan, bu anlamda servislerin eksikliklerini tamamlamaya çalıştığına işaret ederek, kendilerinin de servis sürücülerine sürekli kurallara uymaları yönünde ikazlarda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA