Ladik'te İçme Suyu Çalışmaları

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Sanayi ve Akpınar mahallelerinin sağlıklı içme suyuna kavuşturulacağını söyledi.

İçme suyu çalışmalarını yerinde inceleyen Özbalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni içme ve kullanma suyu kaynakları oluşturmak ve ilçe halkını kireçli sudan kurtarmak için Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ile Akyar Mahallesi'ndeki Yunak suyu kaynağını ilçe merkezine getirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Ladik'te dağıtımı yapılan içme suyunun mevcut kapasitesini artırmak ve ilçe halkını kireçli sudan kurtarmak için önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Özbalcı, "Seçimlerde verdiğimiz sözü tutarak, halkımızı kireçli sudan kurtarmanın gayreti içindeyiz." dedi.

Sağlıklı içme ve kullanma suyu ihtiyacı için Akyar Mahallesi'ndeki Yunak suyu kaynağını SASKİ'ye tahsis ettiklerini anlatan Özbalcı, "Proje tamamlandığında Sanayi ve Akpınar mahallelerini besleyen su depolarımıza, kaynak suyumuzu taşıyacağız. Vatandaşlarımıza kaliteli içme suyu tüketimini sağlayabilmek ve ilçemizin su kapasitesini arttırmak için çaba sarf eden SASKİ Genel Müdürümüz Kamil Demircioğlu'na, SASKİ İçme Suyu Daire Başkanımız Cihan Güler'e ve SASKİ Ladik Şubesi Müdürümüz Erdoğan Ertan'a çalışmaları için teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA