KUTSO'dan KUMSEKDER'e Ziyaret

Kumluca Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUMSEKDER) Başkanı Ahmet Kaya, domates fiyatlarının enflasyonun nedeni gibi gösterilmesinin haksızlık olduğunu belirterek, "Bölge çiftçimiz dünyanın en iyi ürünlerini yetiştiriyor. Övgü ve destek beklerken, kolay gündem oluşturma çabasında olanların hedefi oluyor. Çiftçimizi değil, domatesimizi yiyin." dedi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve yönetim kurulu üyeleri, KUMSEKDER Başkanlığı'na seçilen Ahmet Kaya'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

KUMSEKDER binasında misafirlerini kabul eden Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, son günlerde sebze fiyatları ve enflasyon rakamları arasında bağlantı kurulmasıyla tepkilerini dile getirdi.

Türkiye'deki komisyonculuk sistemini en doğru şekilde uygulayan halin Kumluca Toptancı Hali olduğunu belirten Kaya, "Komisyonculuk sistemi çiftçinin sigortasıdır. Komisyoncular çiftçi ile tüccar arasında garantör olurlar. Tüccarlara kaliteli ve güvenilir ürün temin eden komisyoncular bir taraftan da çiftçinin emeğinin karşılığını hakkıyla korur. Komisyonculuk sistemi Kumluca ve komşu ilçelerinde yıllardır düzgün bir şekilde uygulanıyor. Türkiye'nin diğer bölgelerindeki komisyoncuların Kumluca komisyoncularından öğreneceği çok şey var." dedi.

Domates fiyatlarını değerlendiren Kaya, kış mevsiminin gelmesiyle klasik hale gelen enflasyon ve domates haberlerinin çiftçinin emeğine yapılan büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

Kaya, "Çiftçimiz, medya ve siyasilerin besin zincirindeki en alt tabaka haline getirildi. Buradan tüketiciden, pazarlamacısına kadar herkesi uyarıyorum. Eğer çiftçi mağdur olursa herkes mağdur olur. Çiftçi üretimi bırakırsa herkes aç kalır. Biz Kumluca komisyoncuları, geleneklerimize ve etik değerlerimize bağlı kalarak her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Bölge çiftçimiz dünyanın en iyi ürünlerini yetiştiriyor. Övgü ve destek beklerken, kolay gündem oluşturma çabasında olanların hedefi oluyor. Çiftçimizi değil, domatesimizi yiyin." dedi.

Kaynak: AA