Kumluca METEM Öğrencileri Macaristan'a Gidecek

Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) öğrencileri, "Geleceğimize Işık Tutacak Staj" adlı projenin Ulusal Ajans tarafından kabul görmesinin ardından, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye gidecek.

17-30 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ziyarete 10 öğrenci ve iki refakatçi öğretmen katılacak.

Geziye katılacak öğrencileri temsilen iki öğrenci ve METEM Müdürü İlker Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ile birlikte Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun'u ziyaret ederek gezi hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında bu tür projelerin önemli olduğunu belirterek, bu konuda emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti.

Kabul görülen proje adına okul idarecileri, öğretmen ve öğrencileri kutladığını ifade eden Uzun, "Çok faydalı olacağına inandığım gezinizin şimdiden başarılı geçmesini diliyorum. Öğrencilerimizden isteğim, gittikleri ülkede araştırmacı olsunlar. Farklı ülkelerde neler var dikkat etsinler. Buralardaki farklılıklar öğrencilerimiz için gelecekte yapacakları yeni projeler ilham kaynağı olur." dedi.

Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlker Akın da söz konusu projeyle metal teknolojileri alanında hassas kalıp yapım aşamaları, hassas kalıplara uygulanan tahribatla ve tahribatsız muayene işlemlerinde ışıl işlem uygulamaları konularında, öğrencilere bilgi ve beceri kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Kaynak: AA