'İstihdam Da Devlet Katkısının Payı Yüksek'

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Elde edilen 1,5 milyonluk ilave istihdam da devlet katkısının payı çok yüksek'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, istihdamın artması için devletin verdiği katkının önemli olduğunu belirterek, "Elde edilen 1,5 milyonluk ilave istihdam da devlet katkısının payı çok yüksek." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstihdam Ödül Töreni'nde esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklamalarını olumlu bulduklarını belirtti.

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümesindeki payın küçümsenmemesi gerektiğine işaret eden Palandöken, "İstihdamın daha da artması için devletimizin koyduğu katkı çok önemli. Elde edilen 1,5 milyonluk ilave istihdam da devlet katkısının payı çok yüksek." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, devlet katkısının artmasıyla istihdamın artacağını ve işsizliğin azalacağına dikkati çekerek, küçük esnafın desteklenmesinin önemini vurguladı.

Gelecek yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primlerin her bir ayının devlet tarafından ödenecek olmasının esnafı rahatlatacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu uygulamayla daralan piyasalar nefes alacak. Küçük esnaf ve sanatkar önünün görerek ileriye bakacak. En önemlisi mesleki eğitimlerde iş başı programlarını birlikte yürüten bir sisteme geçilmesi ile eleman sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Okulunu bitiren gençlerimiz kısa sürede meslek sahibi olacaklar. Yani küçük esnafın işçi ve eleman bulamama sıkıntısı ortadan kalkmış olacak."
Kaynak: AA