İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Açıklaması

'iTaksi projesi taksicinin korkacağı değil, gelişimi ile taksicilere çağ atlatacak, aynı zamanda korsan oluşumları sonlandıracak sistemdir'.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, "iTaksi projesi taksicinin korkacağı değil, gelişimi ile taksicilere çağ atlatacak, aynı zamanda korsan oluşumları sonlandıracak sistemdir." açıklamasını yaptı.

Uğur, yazılı açıklamasında, iTaksi projesine ilişkin medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Günümüzde tüm meslek grupları teknolojiyi iyi kullanan korsan oluşumlar sebebi ile büyük risk altındadır. Yine tüm alanları ile gelişmekte olan bir ülkede meslek gruplarının teknolojiye sırtlarını dönmeleri mümkün değildir. iTaksi projesi taksici ile müşteriyi teknolojik ortamda buluşturarak İstanbulluya zaman, trafik ve güvenlik anlamında büyük katkı sağlayacak bir projedir.Birtakım kişi ve grupların iTaksi’yi mahkemeye verdikleri ve sistemin iptal olduğuna dair açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. iTaksi için ‘Taksicilerin iTaksi’ye karşı olduğu’ söylentilerini yayanların maksatlı ve korsan oluşumların işine yarayacak söylemleri dikkat çekicidir.Sistemin giderleri İBB tarafından karşılanarak Türkiye’de örnek teşkil edecek şekilde ücretsiz olarak taksicilerin hizmetine sunulmuştur. iTaksi projesi taksicinin korkacağı değil, gelişimi ile taksicilere çağ atlatacak, aynı zamanda korsan oluşumları sonlandıracak sistemdir."
Kaynak: AA