Havacılıkta Uzman Gençler Yetişecek

TUSAŞ/TAI Genel Müdürü Kotil: 'Türkiye'deki havacılık çalışmalarına uzman gençler yetiştirilecek'.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, geleceğin projeleri için mühendis ihtiyaçlarını karşılamak üzere üniversite ortaklığına önem verdiklerini belirterek, Türkiye'deki havacılık çalışmaları için uzman gençlerin yetiştirileceğini ifade etti.

TAI'den yapılan açıklamaya göre, TAI ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında "Very-Light Aircraft (VLA) (Çok hafif uçak) Geliştirilmesine Yönelik Bağımsız Araştırma Geliştirme (BARGE) Projesi" imzalandı.

Proje kapsamında uçağın tasarımını ODTÜ öğrencileri yapacak, üretim, montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri ise TAI tarafından gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kotil, geleceğin projeleri için mühendis ihtiyaçlarını karşılamak üzere üniversite ortaklığına önem verdiklerini vurgulayarak, "Projeyle birlikte ilk deneyimler kazanılacak ve Türkiye'deki havacılık çalışmalarına uzman gençler yetiştirilecek." ifadelerini kullandı.

Projeyle öğrenime devam eden mühendislik bölümü öğrencilerinin uçak tasarımı, üretimi, montajı, yer ve uçuş testi alanlarında yetiştirilmesi amaçlanıyor. İmzalanan anlaşmada öğrencilerin tasarım faaliyetlerine, eğitimleri sırasında başlaması sağlanacak, öğrencilerin uçak tasarımıyla havacılık sektörüne özendirilmesinin önü açılacak.

Kaynak: AA