Gürpınarlı Öğrenciler Evreni 'Uzay Evi'nde Öğreniyor

Gürpınar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Uluğbey Çocuk Akademisine gelen öğrenciler, evreni özel tasarlanmış "Uzay Evi"nde öğreniyor.



Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, yaptığı açıklamada, yeni Türkiye yolunda, milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, düşünen, üreten, tarihini ve medeniyetini tanıyan, yaşadığı çağın farkında olan gelecek ufkuna sahip öncü bir nesil yetiştirme gayesinde olduklarını söyledi.

Uluğbey Çocuk Akademisinin öğrencilere eğitim anlamında önemli avantaj sağladığını ifade eden Doğramacı, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimizden bu yana herkesimden vatandaşlarımıza hizmet götürmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla ilçemizdeki çocukların geleceğe daha emin adımlarla yürümeleri için Uluğbey Çocuk Akademisini kurduk. Akademide çocuklarımıza değerler eğitimi kapsamında Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz. İslami Bilimler Odası'nı ziyaret eden öğrenciler İslam alimlerimizi tanıma fırsatı buluyor. Özel tasarlanan Uzay Evi'nde ise evreni ve hakikati öğreniyor. Öğrencilerimizi değerlerini bilen donanımlı gençler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz."

Kaynak: AA