Banka soygununu Jandarma Uzman Onbaşı önledi

Nurdağı ilçesinde bir banka şubesine gelen silahlı kişi, bir miktar parayla şubeden ayrıldı Çevredeki askeri bir personelin takip ettiği zanlı, vatandaşların da yardımıyla yakalandı Zanlının Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bankacılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi olduğu ve herhangi bir örgüt ile bağlantısının bulunmadığı öğrenildi.

Banka soygununu Jandarma Uzman Onbaşı önledi
Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki bir banka şubesine gelen silahlı kişi, bir miktar parayla şubeden ayrıldıktan kısa süre sonra yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi'ndeki bir bankanın şubesine gelen yüzü maskeli kişi, elindeki silahla bankadakileri kısa süre rehin aldı.

Banka çalışanlarından bir miktar para alan zanlı, rehin aldığı lise öğrencisi kızla bankanın dışına çıktıktan sonra rehineyi bırakıp kaçmaya başladı. Bu sırada çevrede bulunan askeri bir personel, peşine düştüğü zanlıyı kısa sürede vatandaşların da yardımıyla yakalayıp polise teslim etti.

Üzerinden Ahmet K. (24) adına kimlik çıkan zanlının şubeden yaklaşık 10 bin lira aldığı tespit edildi.

Zanlının Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi olduğu ve herhangi bir örgüt ile bağlantısının bulunmadığı öğrenildi.

- Soygun ihbarına giden polis aracı otomobille çarpıştı

Öte yandan, banka soygunu ihbarını alan ekibin bulunduğu bir polis aracı, olay yerine intikal etmeye çalışırken Atatürk Mahallesi yakınlarında, Adem Ertosun'un kullandığı 27 LE 137 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücü ile İsmail Turan ve Devlet Atılgan'ın yanı sıra iki polis memurunun yaralandığı öğrenildi.
Kaynak: AA