ESOGÜ'de Halka Açık 'Alkolden Kumara Bağımlılık Hakkında Bilmek İstedikleriniz' Konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nin bilimsel programı çerçevesinde topluma yönelik olarak düzenlenen “Alkolden Kumara Bağımlılık Hakkında Bilmek İstedikleriniz” konulu konferans, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülcan Güleç’in konuşmacı olarak katılımıyla ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

ESOGÜ'de Halka Açık 'Alkolden Kumara Bağımlılık Hakkında Bilmek İstedikleriniz' Konferansı
Konferansın açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, konferansta dünyadaki ve ülkemizdeki önemli toplumsal sorunlardan biri olan ve hem insan sağlığı açısından hem de ekonomik olarak etkilendiğimiz bağımlılık konusunun özellikle alkol ve kumar bağımlılığı üzerinde durularak anlatılacağını ifade etti.

Prof. Dr. Ali Arslantaş, Doç. Dr. Gülcan Güleç’in konuyu enine boyuna tartışarak çözüm önerilerinde bulunacağını da sözlerine ekledi.

Açılışın ardından sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. Gülcan Güleç, bağımlılığın kronik bir beyin hastalığı olduğunu belirtti.

Geçmişte bağımlılığın bir kişilik bozukluğu olarak tanımlanarak bir irade ya da kişilik zaafiyeti gibi algılandığını, bunun da insanların tedaviden ya da yardım arama davranışlarından kaçmasına sebep olduğunu dile getiren Doç. Dr. Gülcan Güleç, ilerleyen araştırmalarla birlikte bağımlılığın bir kişilik ya da irade sorunu olmadığının ve yaşayan her insanı eşit derecede etkileyebilecek bir beyin hastalığı olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Doç. Dr. Gülcan Güleç böylelikle bağımlılığa medikal ve tıbbi bakışın yerleştiğini kaydetti.

Doç. Dr. Gülcan Güleç sunumunun devamında bağımlılığın belirtileri, nasıl geliştiği, nedenleri, türleri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans Doç. Dr. Gülcan Güleç’in katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdığı bölümle sona erdi.
Kaynak: İHA