Eğitim-Bir-Sen Havza İlçe Temsilciliği İstişare Toplantısı

Eğitim-Bir-Sen Havza İlçe Temsilciliği İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Havza Temsilcisi Numan Kurt, ilçedeki bir restoranda düzenlenen toplantıda, üye sayılarının her geçen gün arttığını fakat bayan üye sayılarının oldukça az olduğunu söyledi.

Sendikalarına bayanların üye olması konusunda bundan sonraki süreçte hassasiyet göstermeleri gerektiğini dile getiren Kurt, "Sendika olarak sadece maddi kazanımlar için mücadele etmiyoruz. Aynı zamanda sosyal etkinlikler ile üyelerimizin kaynaşması için çaba harcıyoruz. Bunların en güzel örneklerinden biri, Samsun Eğitim-Bir-Sen Öğretmenler Arası Futbol Turnuvası'dır." dedi.

Kurt, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak ilan etmesini de kınayarak, herkesi pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek gösteriye çağırdı.

Kudüs'e yönelik işgal planının yavaş yavaş ortaya çıktığını belirten Kurt, şöyle konuştu:

"İslam dünyası ve uluslararası toplumun tepkilerini hiçe sayan, kalıcı barış ümidini hedef alan bu kirli hamleye dünyanın barış ve huzura kavuşmasına katkı derdindeki her ülke ve toplum, ilk andan itibaren tepki vermiştir. Bu tepkiler giderek büyüyerek dünya barışı, insanlığın huzuru noktasında umutların artmasına dair dayanağa dönüşmüştür. Dünyayı emperyal zorbaların pazarı olmaktan, insanlığı kapital aklın kuşatmasından kurtaracak milat, kurulacak bir küresel Kudüs paydaşlığıdır."

Konuşmanın ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Programda, Havza Eğitim-Bir-Sen futbol takımının, Eğitim-Bir-Sen Samsun Temsilciliğince düzenlenen Öğretmenler Arası Futbol Turnuvası'nda birinci olması da kutlandı.

Toplantıya, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile sendika üyeleri katıldı.

Kaynak: AA