Dünyadaki Türklerin Yeni Buluşma Noktası Açıklaması Community Abroad'ı

ABD’nin North Carolaina eyaletinin Charlotte şehrinde yaşayan Türk vatandaşı Erdoğan Gülsoy, dünyadaki Türklerin rahatlıkla iletişim kurabileceği Community Abroad’ı adlı bir sistem geliştirdi.

Dünyadaki Türklerin Yeni Buluşma Noktası Açıklaması Community Abroad'ı
2000’li yıllarda ABD’ye yerleşen Türk vatandaşı Erdoğan Gülsoy, Amerika’da ve dünyada yaşayan Türklerin rahatlıkla iletişim kurabileceği Community Abroad’ı adlı bir sistem geliştirdi. Kendi ülkesi dışında yaşayan insanların yakın çevresindeki kendi milletinden olan insanlarla iletişimini sağlayan sosyal medya platformu hakkında bilgi veren Gülsoy, “Projeyi Türk arkadaşlardan oluşan bir ekiple 6 ay gibi kısa bir zamanda ayağa kaldırdık. Eylül ayından beri Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere, Fransa, İspanya, Polonya, Almanya, İtalya, Litvanya ve Romanya ülkelerinde yaşayan Türklerin sitemize girip incelemelerini ve paylaşım yapmalarını istedik. Geri dönüşler müthiş derecede olumlu oldu. 2 aydan kısa bir zamanda 14 bine yakın Türk göçmeni sitemizi ziyaret etti. Yüzlerce olumlu mesaj aldık. Anladık ki böyle bir platform bir lüks değil, herkesin ihtiyacı olan bir şeydi" dedi.

Erdoğan Gülsoy, “2017 yılı bizim için çok etkin bir yıl oldu. Community Abroad projesinin kullanıma girmesiyle sadece Amerika marketinde değil, Avrupa ve Asya marketlerinde de boy göstermeye başladık. Mart ayında Türkiye ofisini, Eylül ayında da Litvanya ofisini devreye soktuk” diye konuştu.



Erdoğan Gürsoy kimdir?

Erdoğan Gülsoy, 2000 li yıllarda master eğitimi almak üzere ABD’nin North Carolaina eyaletinin Charlotte kentine geldi. 2005’de bilgi işlem yönetimleri üzerine olan masterını tamamladıktan sonra Amerika’nın ilk online bankası NetBank’de web developer olarak 2 yıla yakın çalıştı. Ardından Meineke’de 1 yıl çalıştıktan sonra kendi şirketi CODANK Software şirketini Charlotte’da kurdu. Gülsoy, son 10 yıldır özel şirketler ve devlet kurumları için birçok yazılım projesi yürütüyor.
Kaynak: İHA