Çankırı'nın Kadın Muhtarı

Çankırı'nın Şabanözü ilçesindeki Gümerdiğin Mahallesi'nin muhtarı Satı Uluşen Büyüköz, görevini başarıyla sürdürüyor.

Çankırı'nın Kadın Muhtarı
Evli ve 3 çocuk annesi ilkokul mezunu Büyüköz, 2014 yılında aday olduğu bin 100 nüfusa sahip Gümerdiğin Mahallesi muhtarlığına seçildi.

Görevini başarıyla sürdüren Büyüköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarlık adaylığı sürecinde eşinin kendisine büyük destek verdiğini söyledi.

Seçime eşiyle hazırlandığını belirten Büyüköz, "6 yıl önce bir fabrikada çalışırken iş arkadaşımla kadınların çalışması konusunda tartıştım. Bunun üzerine seçimlerde muhtarlığa adaylığımı koyacağımı söyleyerek arkadaşımla iddiaya girdim." dedi.

Seçimi kazandıktan sonra ilk başlarda yadırgandığını dile getiren Büyüköz, "Kadından muhtar mı olur, bir olay çıktığı zaman nasıl müdahale edeceksin?' diye söyleyenler oldu ama sonra alıştılar. Gittiğim her yerde sevgileriyle bunu gösteriyorlar." diye konuştu.

Muhtarlığın ilk dönemlerindeki zorlukları zamanla aştığını vurgulayan Büyüköz, "Beni gördükten sonra mahallemizdeki kadınlardan da aday olmayı düşünenler oldu. Ben de onlara diyorum ki, Tansu Çiller başbakan oldu, kadın milletvekillerimiz var. Muhtarlık bunların yanında çok basit bir şey." ifadelerini kullandı.

Mahallede muhtarlık ofisi açarak vatandaşların dertlerini dinlediğini aktaran Büyüköz, "Vatandaşımızın da muhtarlığımdan çok memnun olduğunu düşünüyorum. Yaşlılarımızı çok ziyaret ediyorum. Gitmediğim zaman hatır koyuyorlar. Mevlitlerde, cenazelerde geliyorlar, dertleşiyoruz." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Yakup Uluşen de kadın muhtarları bulunduğu için memnun olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA