Balıkesir'de Yeni Mezun Özel Harekatçılar Yemin Etti

Vali Yazıcı: 'Bundan sonra ülkemizde huzurun ve asayişin temini, güvenin tesis ve devamı için mesai gözetmeksizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde olacaksınız'.

Balıkesir'de mezun olan 936 özel harekat polisinin göreve başlaması dolayısıyla yemin töreni düzenlendi.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 19. Dönem Özel Harekat Mezuniyet töreni Şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu Kültür ve Spor Merkezinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Ersin Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, yeni mezunlara, görev yaptıkları yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmalarını, vatandaş memnuniyetini ön planda tutmalarını, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalmalarını, hak ve adaletten ayrılmayacak şekilde hareket etmelerini tavsiye etti.

Vatan korumasının kutsal olduğunu ifade eden Yazıcı, mezun polislere hitaben şöyle konuştu:

"Özel harekatta çalışan polis kardeşlerimiz çok özel seçilen insanlardır. Mesleğinizle ilgili gerekli teknik ve taktik eğitimleri aldınız, silah, mühimmat araçlarının en iyi şekilde kullanılması için eğitildiniz fakat bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyatınız, inancınız ve vatan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek duyguların bu değerler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bundan sonra ülkemizde huzurun ve asayişin temini, güvenin tesis ve devamı için mesai gözetmeksizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde olacaksınız."

- "En zorlu görevleri başarabilecek yeterlilikleri vardır"

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Yenikalaycı ise 936 genç polisi daha, özel harekat birimlerinde görev almak üzere uğurladıklarını söyledi.

Eğitim merkezinin, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanı, milleti ve bayrağı uğrunda her türlü fedakarlığı yapabilecek personel yetiştirdiğini dile getiren Yenikalaycı, "15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ mensuplarının hain darbe girişimine karşı, müdürlüğümüzde görevli tüm personel ve öğrencilerimiz yetkili makamlarca kendisine verilen görevleri tereddütsüz yerine getirmiştir. Kıymetli aileler, bilmenizi isterim ki evlatlarınız burada çok zorlu ağır bir eğitimden sonra, başarıyla mezun olmayı hak ettiler. En zorlu görevleri başarabilecek yeterlilikleri vardır, şüpheniz olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal'ın tebrik ve teşekkür konuşmasının ardından dönem birincisi polis memuru Bilal Toköz, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Daha sonra mezunlar "Şehitler Ölmez" parçasını seslendirdi. Bu sırada programa katılan mezun özel harekat polislerinin yakınları duygulu anlar yaşadı. Vali Yazıcı, dereceye giren mezunlara hediyeler verdi.

Programın sonunda mezunlar amirlerinin sözlerini tekrarlayarak yemin etti.
Kaynak: AA