Yozgat'ta '1 Papuç, 1 Gocuk Projesi' İle 500 Çocuğa Ulaşılacak

Yozgat’ta bir grup gönüllü vatandaşın başlattığı ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için ’1 Papuç, 1 Gocuk, Üşümesin Hiç 1 Çocuk’ başlatıldı.

Yozgat'ta '1 Papuç, 1 Gocuk Projesi' İle 500 Çocuğa Ulaşılacak
Eski Askerlik Şubesi karşısında kurulan stantta başlatılan kampanyadan elde edilen gelir ile ihtiyaç sahibi 500 çocuğa ayakkabı ve kaban alınacak. Sosyal etkinlik projesi kapsamında başlatılan ve valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yozgat Belediyesi’nin de destek verdiği kampanya bir hafta boyunca sürecek. Yozgat Belediyesi olarak kampanyaya destek verdiklerini söyleyen Başkan Dr. Kazım Arslan, bu tür sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini söyledi.



Arslan,"Gönüllü kuruluşların, gönüllü şahısların yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz. Daha önce de buna benzer projeler yapıldı. Dokunuş ile ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafetler alındı. Yozgatspor için destek projesi yapıldı. Nusaybin ve El-Bab için yardım projesi yaptık. ’Bir papuç, bir gocuk üşümesin hiç bir çocuk’ projesi gönüllü arkadaşlarımızın yaptığı bir proje. Biz belediye olarak bu projenin de desteğini sağlıyoruz. Önemli olan toplumda duyarlılığın oluşturulması. Yozgat Belediyesi bin tane çocuğu zaten giydirebilir. Ama küçük küçük paraların toplumsal bilinç içerisinde toplanıp ihtiyaç sahiplerine aktarılmasını önemsiyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok hayırlı bir iş olacak. Kampanya bir hafta sürecek. Bir haftanın sonunda iyi bir netice alınmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA