Yayladaki Aç Köpeklere Sahip Çıkıyorlar

Havaların soğumasıyla birlikte yaylada başlayan göç nedeniyle başıboş bırakılan köpekler soğuk ve açlıkla mücadele ediyor.

Yayladaki Aç Köpeklere Sahip Çıkıyorlar
Ordu’nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda yaşayan Cemal Geçtan, köpeklerin aç kalmasına duyarsız kalmayıp onları çeşitli yiyeceklerle besliyor. Köpekleri tek başına sahip çıktığını belirten Cemal Geçtan, "İnsanlarımız yaz mevsiminde kapıda köpeklerini besliyor. Kış gelip şehirlere göç başladığında nedense bu köpeklerini götürmüyorlar. Bu zamanlarda yaylanın soğuk havasına terk ediliyorlar. Bu köpekler hem soğukla mücadele ediyor hem de açlıkla. Onların da bir canı var. Köpeklerin aç ve susuz kalmasına gönlüm razı olmuyor. Elimden geldiği kadar onları aç susuz bırakmamaya çalışıyorum. Temennim kar yağmadan bu köpeklerin Aybastı ilçesine indirilip bir barınağa bırakmak olacaktır” diye konuştu.



Esnaflarda yardımcı oluyor

Öte yandan yaylada bulunan esnaflarda köpekler için günlük yiyecek vererek tok kalmasını sağlıyorlar. Esnaflar’dan Ozan Aydoğan, “Hayırsever vatandaşlarımız bizlerden yiyecek istiyor köpekler için. Bir alıyorlarsa biz iki vererek hayvanların bu soğuk havada tok kalmasını sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA