Vatandaşlardan Esnafların İş Yerlerini Geç Açmasına Tepki

Kilisli vatandaşlar, bazı esnafın sabah geç açmaları akşamda erkan kapatmaları nedeniyle alış veriş yapamadıklarını, mağdur olduklarını ifade etti.

Vatandaşlardan Esnafların İş Yerlerini Geç Açmasına Tepki
Kilis’teki, esnafların büyük bölümünün kent merkezindeki caddelerdeki iş yerlerini 09.00’dan sonra açması nedeniyle sabah alış veriş yapmak isteyen vatandaşlar, açık iş yeri bulmakta zorluk çektiklerini, esnafların büyük bölümün akşam ezanı okunduktan sonra iş yerlerini kapattıklarını söyledi.

Kilisli vatandaşlar, özellikle, giyim, gıda satışı başta olmak üzere bir çok sektördeki esnaflar, iş yerlerini geç açtıkları için mağdur olduklarını ifade ederek, "Alış-veriş yapmak isteyen insanlar mağdur oluyor. Sabah saatlerinde çarşılarda açık iş yeri arıyor. Sabah 09.00’dan sonra iş yerlerini açıyorlar. Bazı semtlerde fırınlarda sabah 08.00’den sonra pide ekmek çıkıyor. Bir çok esnaf akşam ezanı okunurken iş yerlerine kapatmaya başlıyorlar. Sonrada iş yapamıyoruz diyorlar. Bu iş yerlerini denetleyen veya yaptırım uygulayan bir merci olmadığı için insanlar mağdur oluyor" dedi.

Kaynak: İHA