Van'da Kaçak İmalathanelere Baskın

Van Büyükşehir Belediyesince, "merdiven altı" olarak tabir edilen kaçak işletmelere yapılan denetimlerde satışa hazır halde bir ton yoğurt ve 750 kilogram süt ele geçirildi.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması için kent genelinde belirli aralıklarla denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekibinin katılımıyla kent genelinde önceden belirlenen noktalara ani baskınlar gerçekleştirdi.

Bu baskınlarda satışa hazır halde bir ton yoğurt ve 750 kilogram süt ele geçirildi.

Ruhsatsız olduğu belirlenen işletmelerde sağlıksız ortamda üretilen süt ürünlerine imha etmek üzere el koyan ekipler, işletme sahiplerine ise 16 bin lira para cezası kesti.

Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, gıda üretimi yapan yerlerde sürekli olarak denetimler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sevinç, şöyle konuştu:

"Bugün gerçekleştirdiğimiz denetimlerde bazı işletmelerin gerekli izinleri almadan, hijyenik olmayan ortamda süt ve süt ürünleri üretimi-satışı yaptıklarına şahit olduk. Süt ürünlerine imha etmek üzere el koyduk ve para cezası uyguladık. Gıda ürünleri üretimi veya satışı yapmak isteyen işletmelerimizin belediyemizden ve diğer ilgili kurumlardan gerekli izinleri eksiksiz olarak almaları gerekiyor. Sağlık açısından risk barındıran, uygunsuz ortamda üretilen ürünlerin satışını yapanlara müsaade etmeyeceğiz."

Sevinç, vatandaşların gıda üretimi veya satışı yapılan yerlerde gördükleri uygunsuzlukları, "Alo Gıda 174", "Alo Zabıta 153" kanalıyla kendilerine bildirmelerini istedi.

Kaynak: AA