Tuna Açıklaması 'Yerli Tüketim Bilinci, Küçük Yaşta Kazandırılmalı'

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yerli tüketim bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini söyledi.

Tuna Açıklaması 'Yerli Tüketim Bilinci, Küçük Yaşta Kazandırılmalı'
Tuna, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ’Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kalkınmasında yerli malların tercih edilmesinin önemine değinerek, tutum ve yatırım alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve bu bilincin nesilden nesile aktarılması gerektiğini belirtti.

Bir ülkenin kurtuluş reçetesinin üretimden geçtiğini belirten Tuna, göreve geldikleri 14 yılda Toroslar Belediyesi’ni üreten bir yapıya kavuşturduklarını vurgulayarak, "Ülkemizin üretim gücünün artması, dışa bağımlılığı azaltır. Ve üretim, bir toplumu kalkındıran ve her anlamda öne çıkartan bir değerdir. Toroslar Belediyesi olarak çalışmalarımızda her zaman üretimi ön planda tutuyoruz. Piknik masası, kamelya, çöp kovası, bank, aydınlatma direği, pergole gibi malzemeleri kendi işçimizle kendi atölyemizde üreterek ve onararak, gelirlerimizi israf etmeden hizmete dönüştürüyoruz ve böylelikle milli ekonomiye de katkıda bulunuyoruz. Tutum, yatırım ve yerli malların tercih edilmesi, çocuklara aileden başlayarak öğretilmesi gereken önemli bir olgudur.Yerli malı tüketmek noktasında halkımızı bilinçlendirmede biz yerel yöneticilere önemli görevler düşmektedir. Bilinçli tüketicilerin yetişmesini sağlamamalıyız. İhtiyaçlarımızı karşılarken önce yerli mallarına yönelmeliyiz” dedi.

Her yıl ’Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kapsamında, ilçedeki okullara ve vatandaşlara belediye bahçesinde yetiştirdikleri mandalinaları dağıttıklarını belirten Tuna, "İçel, narenciyesi ile öne çıkan bir kenttir. Toroslar Belediyesi olarak kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz yaklaşık 7 ton mandalinayı her yıl Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında ilçemizdeki okullarımıza dağıtıyoruz.Bu çalışma ile çocuklarımıza sağlık açısından C vitamini deposu olan narenciyenin tüketilmesinin önemini aşılamanın yanı sıra yerli malının tercih edilmesinin önemini de göstermeyi amaçlıyoruz.Bunu da çocuklarımıza altını çizerek öğretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Köydeki doğal, organik ve sağlıklı ürünleri kentliyle buluşturdukları üretici ve köylü pazarını da hayata geçirdiklerini vurgulayan Tuna, "İlçemizde üç noktada oluşturduğumuz üretici ve köylü pazarı ile köylü vatandaşımızın tarlasında yetiştirdiği organik ürünleri doğrudan halka daha az maliyetle satabilmesine vesile oluyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA