Suudi Arabistan Yemen'i vurdu: 39 ölü

Yemen'de koalisyon güçlerinin başkent Sana'daki bir polis merkezini hedef aldığı hava saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiği, 90 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan Yemen'i vurdu: 39 ölü
Suudi Arabistan Yemen'i vurdu: 39 ölü
Koalisyon güçleri Yemen'in başkenti Sana'da polis merkezine hava saldırısı düzenledi.

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalında yayınlanan habere göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Sana'nın doğusundaki bir polis merkezine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 39 kişinin yaşamını yitirdiği 90 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ölen ve yaralananların polis merkezinde alıkonulanlar olduğuna işaret edilirken, söz konusu merkezde Husilere karşı savaşan ve alıkonulan hükümet güçleri mensubu 180 kişinin olduğu ifade edildi.

Rusya tüm diplomatlarını geri çekti
Rusya, iç savaşın devam ettiği Yemen'den tüm diplomatik personelini çektiğini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova yaptığı açıklamada, Yemen'de devam eden iç savaş nedeniyle Rusya'nın büyükelçiliğin tüm çalışanlarını ülkeden çektiğini ve bir kısmını Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a aktardığını açıkladı. Zaharova, “Yemen'in başkenti Sana'daki durumu göz önüne aldığımızdan, Rus diplomatların Yemen'deki faaliyetlerini geçici olarak dondurma kararı aldık' açıklamasını yaptı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.