Sigara İkram Edilen Geleneğe Karşı Kamu Spotu

Yeşilay Tokat Şube Başkanlığınca, kentte 'söz kesme' töreninde sigara ikram edilmesi geleneğiyle ilgili kamu spotu hazırlanılarak, uygulamanın yanlışlığı anlatılmaya çalışıldı.

Sigara İkram Edilen Geleneğe Karşı Kamu Spotu
Yeşilay Tokat Şube Başkanlığınca, "söz kesme" sırasında sigara ikram edilme geleneğinin yanlışlığını anlatmak amacıyla kamu spotu hazırlandı.

Yeşilay Tokat Şube Başkanı Cihat Zülfüoğulları, kentte söz kesmede şerbet tepsisinde ikram edilen sigara uygulamasının yanlışlığını anlatmak amacıyla kamu spotu çekmeye karar verdi.

Yaklaşık bir ay süren çalışmada 35 gönüllünün rol aldığı 5 dakikalık kamu spotu çekildi.

Filmde, söz kesilmesi için kız evine gelen erkek tarafına şerbet tepsisinde sigara sunulması, bu sırada sigara kullandığı için KOAH'a yakalanan bir kişinin buna itiraz etmesi üzerine Yeşilay Şube Başkanı Zülfüoğulları'nın adetin sonlandırılması teklifi yer alıyor.

Kamu spotu, tepsideki sigaraların kırılması ve yüzükleri takılan çifte sigaranın zararlarının anlatılmasıyla son buluyor.

Zülfüoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ta " kız isteme" sırasında şerbet içildiğini söyledi.

Kız evinde ikram sunulacak tepsiye özen gösterildiğini belirten Zülfüoğulları, "Ancak yanlış bir geleneğimiz var. Bu yanlış geleneği ortadan kaldırmak için Yeşilay olarak uzun süre çalıştık. Uygulamada tepsinin içine kız evi tarafından sigara konuluyor. Genç nesle kötü örnek olan bu geleneği ortadan kaldırmayı amaçladık. Şerbet tepsisine konulan sigaraları kırarak bu adetin kaldırıldığı mesajını verdik." dedi.

Zülfüoğulları, kamu spotunun otogar, hastane gibi toplu bulunulan yerlerdeki ekranlarda gösterileceğini ifade etti.

Kamu spotunun yönetmeni ve Yeşilay gönüllüsü Nazım Caba da filmde söz kesme töreninde sigara ikram etmenin yanlışlığını yansıtmaya çalıştıklarını anlattı.
Kaynak: AA