Sedat Anar Tekirdağ'da Konser Verecek

Tekirdağ 'Genç Kadem' tarafından düzenlenen etkinlik, Tekirdağ Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda 18.00'de başlayacak

Santur sanatçısı Sedat Anar, yarın Tekirdağlı müzikseverlerle buluşacak.

Tekirdağ "Genç Kadem" tarafından düzenlenen etkinlik, Tekirdağ Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda 18.00'de başlayacak.

Son olarak "Osman Kemali Baba Besteleri" albümünü çıkaran Anar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gün geçtikçe geniş kitlelere ulaşmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Anar, yaptığı müziğin özellikle genç dinleyiciler tarafından tercih edildiğini belirterek, "Santur, Cumhuriyet dönemine kadar saray ve saray dışında kullanılmış. Cumhuriyetle beraber sırasıyla Santuri Ethem Efendi, Ziya Santur ve Zühtü Bardakoğlu gibi üstadlar tarafından icra edildi. Şimdi hem pek bilinmeyen bu çalgıyı hem de biraz gölgede kalmış bizim kültürümüzden olan şahsiyetleri ön plana çıkarmaya çalışıyorum." diye konuştu.

- Sonraki konserler Pendik ve Fatih'te

Yaklaşık 6 yıl sokak müziği yaptığını aktaran sanatçı, "Santur son 5 yıldır sokak müzisyenleri başta olmak çeşitli Doğu müziği yapan müzisyen ve gruplar tarafından kullanılıyor. Artık insanlar sesini duyduğunda santuru tanıyabiliyor. 'Belagat'la Türkiye'de ilk kez solo santur albümünü yapmak bana nasip oldu. Bu da ayrıca mutluluk verici bir şey benim için. Bugüne kadar yurt içi ve dışında birçok yerde konser verdim. Şimdi de Tekirdağlı dinleyicilerle bir araya geleceğiz. Umarım güzel bir gün yaşarız." ifadelerini kullandı.

Daha önce "Amak-ı Hayal", "Aşık Ölmez - Yunus'un İzinden", "Çağırıram Dost", "Ehli-i Beyt Besteleri" ve "Ayrı Dilden Aynı Gönülden" albümlerine imza atan Anar, konserde ekibiyle birlikte Niyazi-i Mısri, Osman Kemali Baba, Neyzen Tevfik, Şeyh Galib gibi isimlerin şiirlerine yaptığı besteleri icra edecek.

Santurun yanı sıra kopuz, ney, tombak, bendir ve gitar gibi enstrümanların eşlik edeceği sanatçı, eserlerini geleneksel ve modern düzenlemelerle dinleyicilerin beğenisine sunacak.

Sanatçı ayrıca 15 Aralık'ta Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde ve 16 Aralık'ta Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA