Muş'ta Uyuşturucu Operasyonu

Muş'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden biri tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünce uyuşturucu ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi tutuklandı. Farklı bir kişinin üzerinden 1 gram metamfetamin maddesi, bir başka kişinin üzerinden de iki parça halinde 18 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Ayrıca, bir kişinin üzerinden ise 1 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. Şahıslar hakkında 'Kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak, kabul etmek veya satın almak” suçlarından işlem yapılmıştır. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüste bulunan bir kişinin üzerinden 1 gram metamfetamin maddesi ile 4 gram ağırlığında toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında işlem yapılmıştır."

Ayrıca, Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda ise iki kişinin uyuşturucu madde kullandığı tespit edildiği, yapılan kontrollerde 13,89 gram esrar ele geçirildiği aktarılan açıklamada, gözaltına alınan kişilerin çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA