Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü

Yenimahalle Belediyesi Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi ölümünün 744 yıl dönümünde andı.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Şeb-i Arus" anma programına, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve davetliler katıldı.

Mevlana'nın barış ve esenlik dini olan İslam'ı kirletenlere karşı yüzyıllar öncesinden cevap verdiğini belirten Yaşar, "İslam'ı şiddet dini olarak görenlere, İslam'ı çıkarlarına alet edenlere karşı en güzel cevap Hazreti Mevlana'nın yediyüz yıl öncesinden söylediği sözler ve öğretileridir. Dinimizi öğrenmek isteyen Mevlana'yı okumalı ve dinlemelidir." dedi.

Fazlı Çoban'ın sunuculuğunu yaptığı programda, 2010 Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Ali Tel Kur'an okudu. Sema gösterisi ve Türk Tasavvuf Musiki konseri ile devam eden programda, Hafız İsmail Coşar ve Hafız Bilal Demiryürek de okudukları kasidelerle Mevlana'yı yad etti. Program, Ömer Faruk Güney'in ilahileriyle son buldu.

Program çıkışında proğrama gelenlere hurma şekeri, Hz. Mevlana'dan Özlü Sözler ve Yedi Öğüdü kitapçığı ile biblo hediye edildi.

Kaynak: AA