KYK'dan 'Zoru Başaranlar Kariyer Günleri'

Yalova Vali Yardımcısı ve Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yalova İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Zoru Başaranlar Kariyer Günleri"nde katıldığı söyleşide üniversite öğrencilerine tecrübelerini aktardı.

KYK Termal Erkek Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen söyleşide geçmişte Türkiye'nin farklı vilayetlerinde görev yaptığını öğrencilere anlatan Çiftçi, Erzincan Vali Yardımcılığı, Hakkari'nin Çukurca ve Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamlıkları görevlerinde bulunduğunu söyledi.

Görevinde yaşadığı zorlu süreçleri halkla bütünleşerek ve her an onların yanlarında olarak atlattığını ifade eden Çiftçi, Batman'ın Sason ilçesinden çıkıp Hukuk Fakültesini kazanan ilk kişi olmasının köyünde heyecan ve mutlulukla karşılandığını dile getirdi.

Kaymakamlık mülakat sürecini öğrencilerle paylaşan Çiftçi, dördüncü kez girdiği mülakat sonrasında kaymakamlığı kazandığını kaydetti.

- Güçlü devlet olmak şart

4 yıl görev yaptığı Suruç Kaymakamlığı'nın bir kaymakamın meslek hayatında yaşayabileceği en zor görev olduğunu belirten Çiftçi, "Eğer siz güçlü bir devlet değilseniz, ne malınız, ne canınız, ne de namusunuz güvende değil. İnsanların canlarını kurtarabilmek için ne büyük çabalar sergilediğini orada yaşıyorsunuz. Geride bütün hayatını bırakarak sadece canını kurtarmayı büyük bir nimet bilip Türkiye sınırına koşan insanlar gördüm.

Mayın tarlası içerisine atlıyor, mayınlar patlıyor umurunda değil. Canını kurtarmanın ve vatanının ne kadar kıymetli olduğunu orada daha iyi gördük. Dolayısıyla etrafımızda bir sürü ceryan eden olaylar devam ediyor. Belki biz, hepimiz aynı düşünmeyebiliriz.

- Bu bayrağın kıymetini iyi bilin

Faklı fikirlerimiz, sosyal gruplarımız, siyasi düşüncelerimiz olabilir ama bu ülkede yaşıyoruz. Her görüşte insana yer var ve herkese yetecek kadar bir geliri var ülkenin. Dolayısıyla bu büyük devlete sahip olmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu tekrar gözden geçirmemiz lazım. Bizim kaçıp sığınabileceğimiz bir yer de yok. Herkes kaçıyor bize geliyor. Dolayısıyla bu ülkenin kıymetini iyi bilmek, bu bayrağın, bu milletin değerini iyi bilmek durumundayız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz ve bu ülkeyi daha iyi yerlere, ileri taşıyacak nesillersiniz. Sizler bizleri geçmek durumundasınız. Sizler fedakarlık, ilim, irfan ve ahlak yönünden de bizleri geçmek durumundasınız." diye konuştu.

Programa Termal Kaymakamı Murat Büyükköse, KYK İl Müdürü Mehmet Kalyon, Yurt Müdürü İbrahim Başaran da katıldı.

Söyleşinin ardından Çiftçi'ye günün anısına hediye takdim edildi. Etkinlik öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Kaynak: AA