Konya'daki FETÖ/PDY Çatı Davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 486 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesince merkez Meram ilçesinde özel hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan FETÖ’nün Konya il yapılanmasında görev almakla suçlanan İbrahim E, 50 yıldır Konya'da doktorluk yaptığını söyledi.

Akademisyen ünitesinden sorumlu mütevelli olduğu iddia edilen İbrahim E, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Hiçbir akademisyene örgüt propagandası yapmadım." dedi.

Örgütle bağlantısının kendisine yapılan bazı davetlere iştirakıyla ilgili olduğunu anlatan İbrahim E, "Hayatımın çeşitli dönemlerinde Fetullah Gülen ile kesiştiğimiz program veya mekanlar oldu. O zaman daha cemaat ortada yoktu, 'düz bir adam'dı. İlk kez 1971 yılında bir arkadaşım evime getirdi, yemek yedirdim. Sonra birkaç defa başka yerlerde de görmüştüm. O adamın o sıralarda bu tür faaliyetleri yoktu. Fetullah Gülen, 90'lı yılların sonunda, Amerika’'a kaçmadan önce Konya'da bir vaaz vermişti. En son orada görmüştüm." diye konuştu.

Sanık İbrahim E, 2007-2014 tarihleri arasında Büyükkoyuncu Hizmet Vakfı'nda yönetim kurulu başkanlığı yaptım. 2014 yılı Temmuz ayında buradan istifa ettim. Bu vakıfla ilgilenmemi, önceden tanıştığımız İbrahim Koyuncu vasiyet etmişti." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan Özcan D. de 1992-1993 yıllarında örgütle tanıştığını söyledi.

Hisse sahibi olduğu otelde FETÖ toplantıları yapıldığını anlatan Özcan D, bunların büyük bir kısmını bağış olarak karşıladıklarını dile getirdi.

Sanık Özcan D, Örgüte yaptığı maddi yardımın yıllık ortalama 25-30 bin lira civarında olduğunu belirterek, "Yapı içerisindeyken sohbetlere katıldım. Çocuklarımı örgüte ait okullarda okuttum. Eş dosttan örgüt için ayni yardım topladığım oldu. Örgüte kardeşlerimle annemin vasiyeti üzerine bir yurt yaptırarak bağışladık. 2007 ya da 2008 yılında da Amerika'ya gittiğimde Gülen'i ziyaret ederek buradaki sohbetini dinledim." diye konuştu.

- "İngilizce olduğu için kullanamıyordum"

Özcan D, örgüte ait bir dershane bir hastane ve bir de eğitim kurumuna kağıt üzerinde sermayesiz ortak edildiğini belirtti.

Tutuksuz sanıklardan Mustafa G. ise 1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretmenlik yapmaya başladığını söyledi.

Doktorlara yönelik sohbet hocalığı yaptığını belirten Mustafa G, "Burada dini içerikli dersler verdim. Serbest zamanlarda cemaatin hizmetlerinden de bahsettim." ifadelerini kullandı.

ByLock kullanıcısı olduğu ve söz konusu programa 557 kez giriş çıkış yaptığı tespit edilen sanık, "Bu program üzerinden mesaj göndermedim. Sadece gelen mesajları okuyordum. Zaten programın arayüzü İngilizce olduğu için kullanamıyordum." dedi.

Mustafa G, cemaat olarak bildiği örgüte bilmeden hizmet ettiği için pişman olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA