Kartaltepe'de Kuşların Yuvası Var

Keçiören’in en büyük ve ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanı içerisindeki Flora ve Fauna Alanı güvercin türlerine ev sahipliği yapıyor.

Kartaltepe'de Kuşların Yuvası Var
Keçiören Belediyesi tarafından 10 bin metrekare alan üzerine yapılan Flora ve Fauna Alanı içerisinde 27 kümes bin güvercine yuva oluyor. Çevresine 700 çam ağacının da dikildiği kuş uçurma yerinde güvercinler hem beslenirken hem de barınabiliyor.

Kuş yetiştiren vatandaşlara hizmet veren alanı ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Dünyayı canlılarla paylaşıyoruz. Her canlının yaşam hakkını koruyup gözetiyoruz, Kartaltepe Kent Ormanımız içerisindeki bu kuş uçurma alanı da hem güvercinlerin doğal yaşam alanı olacak hem de buraya ayrı bir güzellik ve görsel zenginlik katacak. Kartaltepe Kent Ormanımızda vatandaşlar temiz havanın tadını çıkarırken kuş cıvıltılarının arasında şehrin ortasında kendilerini doğal yaşamın içinde hissediyorlar. Şehrin stres ve karmaşasından uzaklaşarak adeta nefes alıyorlar" dedi.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 6,81 metrekareye çıkardıklarını da vurgulayan Başkan Ak, "Biz çocukların doğanın içinde, canlıları tanıyarak ve doğayı koruyarak büyümesini arzuluyoruz" mesajı da verdi.
Kaynak: İHA