İnegöl İhtisas OSB Büyüyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2018 yılı sonuna kadar 85 fabrikanın faaliyete başlamasının planlandığı 2. OSB’de jandarma ile itfaiye teşkilatı da bulunacak.

İnegöl İhtisas OSB Büyüyor
Türkiye’nin ilk mobilya ihtisas OSB’si olan ve 2011 yılında iki fabrikanın üretime başladığı İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda 48 fabrika faaliyet gösteriyor. 2018 yılı sonuna kadar 85 fabrikanın faaliyete başlamasının planlandığını ifade eden Kaymakam Ali Akça, ikinci OSB’nin Türkiye’nin diğer OSB’lerine göre hızla büyüdüğünü söyledi.



İkinci OSB ile alakalı devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Ali Akça, 2009 yılında inşaat çalışmalarına başlayan 2 fabrikanın 2011 yılında 2. OSB’de üretime geçtiğini belirterek, “Birinci etabı 4 bin 100 dönüm, ikinci etabı da 2 bin 650 dönüm olmak üzere toplam 6 bin 750 dönüm arazi üzerinde planlanan bir OSB. Şuanda 48 fabrika faaliyette ve 3 bin 500’ün üzerinde çalışan var. Aynı zamanda inşaat çalışmaları süren 39 fabrika var. 2018 yılının sonunda üretim yapacak olan toplam fabrika sayısının 85 civarında olmasını bekliyoruz. Çalışan sayısı ise 2018 yılında bitecek fabrikalarla birlikte 7 bin civarına yükselecek” dedi.

Türkiye’ye örnek oldu

Birinci etapta 120 parselin tahsisinin yapıldığını ifade eden Kaymakam Akça, “Şu anda tahsis bekleyen arsa yok. İkinci etapla ilgili çalışmalar sürüyor. İnegöl mobilyanın başkenti iddiasında olan bir ilçe. Ben inanıyorum ki, 2. OSB tam şekillendiğinde oradaki ilave genişleme sahalarını da değerlendireceğiz. Bu anlamda bazı girişimlerimiz de var. Bakanlığında vereceği kararlar var” dedi.

40 milyon lira yatırım

2. OSB yönetim kurulu olarak 4 yılda 40 milyon lira civarında yatırım yapacaklarını belirten Ali Akça, “Alt yapı çalışmaları ile yollar asfaltlanacak. Sosyal alt yapı alanları düzenlenecek. Arıtma tesisi yapılacak. Jandarma ile itfaiye teşkilatı kurulacak. Protokol yapıldı. Binaların projeleri tamamlanmak üzere. İhaleye çıkacağız. 2018 yılı sonunda hizmete başlayacaklar” diye konuştu.

2. OSB’ye 80 bin dolar civarında yatırımla güvenlik kamera sistemi kurulacağını ifade eden Kaymakam Akça, “45 kamera ile 2. OSB 24 saat izlenecek. Akıllı yazılım güvenlik birimlerine anlık uyarı verecek. Yol aydınlatmaları ve kaldırımların tamamlanması çalışmaları yapılacak. Sosyal donatı alanları yapılacak. Petrol istasyonu yapılacak. Bunun yanında cami projemiz var. İnegöl Gümrük Müdürlüğü 2.OSB’ye geliyor. 8 bin 600 metrekare yer tahsisi yapılacak ve Gümrük Müdürlüğü’ne TIR parkı da yapılacak. 2019 yılında OSB’de hizmete başlaması bekleniyor” dedi.

Akça, Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümü’nde yer kalmaması üzerine mobilyacı esnafı için 2. OSB’de yer tahsisi konusunda talep geldiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA