İnegöl'deki Caferpaşa Beylik Hanı'nın Restorasyonu Tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan İnegöl ilçesindeki tarihi Caferpaşa Beylik Hanı törenle hizmete açıldı.



Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2013 yılında çıkan yangın sonrası zarar gören handa, restorasyonunun tamamlandığını söyledi.

Handa 38 iş yerinin faaliyet göstereceğini ve bunların çoğunun bayanlar tarafından işletileceğini ifade eden Aktaş, "Hanımlara pozitif ayrımcılık olsun diye biz de geldik. Siyasette, kamuda, sanayide, esnaflıkta kadının her geçen gün güç kazandığını görüyoruz. Başarılı kadın sanayicilerimiz var. Bursa'da da 200-300 kişiyi istihdam eden fabrikaları yöneten kadınlarımız var. Burada da rızkını temin etmek adına ve ailesine, eşine, topluma değer katmak adına burada bir araya gelmiş, güç birliği yapmış kadınlarımız var. Kendilerini yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Neslihan Kara Şahin ise tarihi hanın restorasyonunun tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından restorasyonu 3 milyon liraya mal olan Caferpaşa Beylik Hanı'nın kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Caferpaşa Beylik Hanı'nda 20 Ekim 2013 çıkan yangın sonucu 46 iş yerinden 32'si tamamen, 8'i kısmen yanmıştı.

Kaynak: AA