FETÖ'yü Araştıran Hukukçu Amsterdam Açıklaması 'ABD'deki Devlet Arşivlerinin Açılması Gerekiyor'

FETÖ’nün dünyadaki faaliyetlerini araştıran hukuk firmasının sahibi Robert Amsterdam, "Türkiye-ABD ilişkisinin eşitlik anlamında ileriye taşınması lazım. ABD’deki devlet arşivlerinin açılması gerekiyor. Çünkü ABD’nin 2. Dünya Savaşı sonrasından bugüne kadar Türkiye ile ilişkilerindeki arşivleri görmemiz gerekiyor. Birçok insan komplo teorileri kuruyor, ABD’nin birçok olaya elinin karıştığını düşünüyor" dedi.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) dünyadaki faaliyetlerini araştıran hukuk firması Amsterdam&Partners’ın (LLP) sahibi Robert Amsterdam, Ankara Ticaret Odası (ATO) 3. Ankara Marka Festivali Açılış Törenine katıldı.

Programda konuşan Amsterdam, FETÖ’ye yönelik çalışmaların ve araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Amsterdam, "Türkiye-ABD ilişkisinin eşitlik anlamında ileriye taşınması lazım. ABD’deki devlet arşivlerinin açılması gerekiyor. Çünkü ABD’nin 2. Dünya Savaşı sonrasından bugüne kadar Türkiye ile ilişkilerindeki arşivleri görmemiz gerekiyor. Birçok insan komplo teorileri kuruyor, ABD’nin birçok olaya elinin karıştığını düşünüyor. Uzun yıllardır bu konuda çalışmış biri olarak şunu tavsiye edebilirim her iki hükümete, iki ülkenin bir uzlaşma komisyonu kurması gerekiyor. 1980’de, 1997’de ne oldu ve 15 Temmuz’da ne oldu, bunları belirlemesi gereken bir uzlaşı komisyonu kurulması gerekiyor. Çünkü bu tarihlerin anlaşılması gerekiyor" şeklinde konuştu.



"Trump derin devlet terimini yerleştirdi"

ABD halkının Trump’ı sorgulamaya başladığını ifade eden Amsterdam, "Donald Trump, ’derin devlet’ terimini ABD kelime dağarcığına yerleştirdi. Artık insanlar bu kelimeyi kullanıyorlar, kendi ülkelerinin bir ’derin devlet’i olduğunu öğrendiler. Eskiden ’gerçek değildir’ diyenler vardı ama artık bunu görüyorlar" diye konuştu.

Amsterdam, "Türk firmaları dünyanın her yerinde başka ülkelere yardımcı oluyor, değişimi sağlıyorlar. Bu gerek Türk Hava Yolları gerek başka kurumlarla oluyor ve bunların hepsi Türk bayrağını taşıyorlar. Türk firmalarının faaliyetlerini sadece yeni pazarlara açmakla sınırlı kalmamaları, hükümetleriyle beraber çalışarak tüm dünyada Türkiye’nin rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamaları gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA