Büyük skandal ortaya çıktı: Milyonluk teyze

Ataşehir Buz Rezidans’ın arsasında yer alan parselin, hiç çalışmamış ve banka hesabı olmayan Nurhan Kahvecioğlu’nun üzerinden 2 milyon 152 bin TL bedelle satın alındığı tespit edildi.

Büyük skandal ortaya çıktı: Milyonluk teyze
Büyük skandal ortaya çıktı: Milyonluk teyze
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin adının karıştığı milyonluk Buz Residence vurgununun, eşi işçi emeklisi, kendisi de hayatı boyunca hiç çalışmamış ev hanımı Nurhan Kahvecioğlu üzerinden yapıldığı belirlendi.

Buna göre, Kahvecioğlu üzerinden rezidansın arsasını tek parça haline getiren Battal İlgezdi ve ortağı İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük, söz konusu arsayı 2 milyon TL bedelle Büyük Uzunlar İnş. Ltd Şti. adına satın aldı. Bir yıl süren birleştirme operasyonunun ardından Nurhan Kahvecioğlu'nun ödülü ise, İlgezdi'nin başka bir projesinden iki daire oldu.

Parsel birleştirme işleminde Erol Yılmaz'a ait 1928 ada 7 no'lu parselin, şirketin diğer iki ortağının amca kızı olan ev hanımı Nurhan Kahvecioğlu üzerine yapıldığı, devir sonrası da belediyenin 1927 ada 7 No'lu parseldeki 2/4 hissesini de tam 1 milyon 617 bin TL bedelle satın aldığı belirlendi. Kahvecioğlu, satışla ilgili müfettişlere ise 'Yurtdışında yaşayan akrabalarım elden gönderdi' cevabıyla savunma yaptı..