Böbrek Hastası Çocuğa Tedavi Desteği

Hatay'ın İskenderun ilçesinde böbreğinde 8 santimetre kötü huylu kitle çıkan 8 yaşındaki Nilüfer Savcı'nın tedavisi için gerekli desteğin sağlanacağı belirtildi.

İskenderun Sağlık Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, küçük kızın soğuk algınlığı şikayetiyle İskenderun Devlet Hastanesi'ne başvuruda bulunduğunu hatırlattı.

Burada ultrason çekimi sonrası "böbrek maling neoplazmı" tanısıyla, Adana Seyhan Başkent Hastanesi'ne sevk edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tedavi için sağlık güvencesi olmadığından dolayı İskenderun Kaymakamlığı aracılığıyla 'Yeşil Kart' çıkarıldığı ve tedavisini Yeşil Kart ile devam ettirdiği öğrenilmiştir. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk'ün talimatı ile Sosyal Yardımlaşma Vakfından aileye maddi yardım yapılması planlanmıştır. Nilüfer Savcı'nın hastalığı nedeniyle okula gidemediği öğrenilmiş ve evde eğitim alması için İskenderun Devlet Hastanesi'nden sağlık raporu için görüşme sağlanmış, akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçilmiştir. Evde eğitim desteği sağlanacaktır. Bundan sonraki tedavi sürecinde maddi manevi takipleri yapılacaktır."

Kaynak: AA