ASKİ'den Klor Cihazlarında Akıllı Teknoloji Dönemi

Sağlıklı ve sorunsuz içme suyu çalışmaları çerçevesinde il genelinde önemli yatırımlara imza atan ASKİ Genel Müdürlüğü içme suyunun dezenfektasyonu alanında devrim gibi bir uygulamaya başladı.

ASKİ'den Klor Cihazlarında Akıllı Teknoloji Dönemi
ASKİ, günlük hayatımızın hemen hemen her alanda yerleşen akıllı teknolojiyi içme suyu dezenfektasyonu için kullanacak. İl genelinde tüm içme suyu depoları bu uygulamaya geçirilecek.

Mevcut klor cihazları zaman ayarlı olarak çalışmakta ve yer yer sorunlara yol açmaktaydı. Bu sorunların çözümü için adım atan ve çareyi akıllı teknolojiye sahip klor cihazlarında bulan ASKİ, 21 içme suyu deposunda uygulamaya başladı.

Akıllı klor cihazları üzerinde bulunan sensörler aracılığı ile depodaki içme suyunun analizini gerçekleştirip uygun miktarda klor kullanarak suyun dezenfektasyonu sağlıyor. Çalışmalar tamamlandığında 730 adet akıllı klor cihazı vatandaşların hizmetine sunulacak.

ASKİ’nin başlattığı akıllı klor cihazı çalışmalarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; “Vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu hizmeti sunmak için çalışmalarımız sürüyor. Sağlıklı içme suyu önceliğimizdir.” dedi.

Kaynak: İHA