'Arya'yı Bulana Bin Lira Ödül

Antalya'da altı ay önce çalınan 'Arya' adlı köpeğini dedektif gibi iz sürerek bulan Tuğba Okul, 20 gün önce yeniden kaybolan köpeğini bulmak için bin lira para ödülü koydu.

Antalya'da 20 gün önce kaybolan köpeğini bulmak için park ve bahçelere afiş asan Tuğba Okul, köpeğini bulana bin lira ödül vereceğini belirtti.

Emlakçı Tuğba Okul, 1 yaşındaki "Arya" isimli rottweiler cinsi köpeğinin 20 gün önce kaybolduğunu söyledi.

Köpeğinin altı ay önce iki kişi tarafından çalındığını ve uzun uğraşlar sonucu köpeğine kavuştuğunu fade eden Okul, "O zaman güvenlik kameralarından çalan kişilerin, köpeğimin boynuna kemer takarak götürdüklerini tespit etmiştik. MOBESE ve güvenlik kameralarını inceleyerek köpeğin bulunduğu mahalleyi tespit etmiştik. Bu görüntüler, haberlere de konu olunca çalan kişi yakalanmış, köpeğime kavuşmuştum" dedi.

Okul, bu olayın ardından köpeğine yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ancak 20 gün önce bir iş için şehir dışına çıktığında, köpeğin bağlı bulunduğu yerden ipini çözerek ayrıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Arya, daha önce de birkaç defa ipini çözerek gitmiş ancak bir, iki saat sonra geri dönmüştü, bu sefer dönmedi. Birilerinin köpeği bulup alıkoydu ve sahiplendiğini tahmin ediyorum. Köpeğimi 20 gündür her yerde arıyorum. Park, bahçe ve sokaklara Arya'nın üzerinde fotoğrafları bulunan afişler astım. Köpeğimin bulunması için sosyal medyada kampanya başlattım. Arya benim kendisini bulmamı bekliyor. Aramızda büyük bir duygusal bağ var. Yine bulacağım onu. Umudum var. Arya'yı bulmak için yine dedektif gibi çalışıyorum. İhbar gelen yerlerdeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledim ancak herhangi bir ize henüz ulaşamadım. Bulan kişiye bütçem doğrultusunda bin lira vereceğim."
Kaynak: AA