Adana POMEM'de Mezuniyet Töreni

Eğitimini tamamlayan 330 polis adayı yemin ederek diplomalarını aldı Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ayhan: 'Sizler devletin ve milletin polisleri olarak seçildiniz. Sadece mesleğinizde profesyonel olarak devlete ve millete hizmet etmek temel düsturunuz olsun, sadece birilerinin değil bu devletin ve milletin hizmetkarı olun'

Adana Kemal Serhadlı Polis Eğitim Merkezinde (POMEM) 20. dönem eğitim programından 330 polis adayının mezuniyeti için tören düzenlendi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eğitim merkezinin bahçesinde düzenlenen törende, dünyada artan terör eylemleriyle birlikte değişen suç şekillerinin güçlü bir polis teşkilatına ihtiyacı kaçınılmaz kıldığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin devlet, millet ve polis teşkilatı üzerinde ciddi bir travma etkisi yarattığını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu etkinin izleri tüm kurumlarımızda olduğu gibi polis teşkilatımızdan da hainlerin temizlenmesiyle silinmiş, silinmeye devam etmektedir. Aynı kötü tecrübeyi tekrar yaşamamak adına hiçbir illegal yapı ile ilginiz olmamalıdır. Tek bağınız, tek bağlılığınız aziz milletimize ve yüce devletimize olmalıdır. Milletimiz ve devletimiz bize yeter. Milletimizin birliğine ve beraberliğine atılmış her türlü nifak tohumunu söküp atmak yegane düşünceniz olmalıdır. Safınız, milletimizin safı olsun. Demokrasiden, insan haklarından ve hukukun üstünlüğüne bağlılıktan ayrılmayın. Bu millet sizlere emanettir. Bu emaneti canınız pahasına korumak sizlerin asli görevidir."

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ufuk Ayhan da toplam 6 bin 520 öğrencinin mezun olmayı hak ettiğini, bunun 330'unun Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünden olduğunu söyledi.

Konuşmasında 2015 yılından bu yana verilen eğitimlere değinen Ayhan, "Sizler devletin ve milletin polisleri olarak seçildiniz. Sadece mesleğinizde profesyonel olarak devlete ve millete hizmet etmek temel düsturunuz olsun, sadece birilerinin değil bu devletin ve milletin hizmetkarı olun. Sevdanız millete, sadakatiniz devlete olsun." diye konuştu.

Dönem birincisi Erdinç Küçük'ün yaş kütüğüne plaket çaktığı tören, polis adaylarının yemin etmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA