Zahit Alüminyum Ar&Ge Merkezi'ne Ziyaret

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ve Adana Sanayi Odası Heyeti, Zahit Alüminyum Ar&Ge Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Zahit Alüminyum Ar&Ge Merkezi'ne Ziyaret
Üye firmalarının, ülke sanayisinde stratejik öneme sahip sektörleri arasında yer alan, Savunma, Havacılık ve Uzay sektörlerinde daha fazla pay almasına yönelik girişimlerde bulunan Adana Sanayi Odası’nca düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan heyet, toplantının ardından Zahit Alüminyum Ar&Ge Merkezi’ni gezdi.

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, savunma sanayi müsteşarlığından 19 bürokrat ile savunma sanayi firmalarından Aselsan A.Ş., TAI A.Ş., Havelsan A.Ş. ve Roketsan A.Ş.’nin 13 üst düzey yetkilisinin katıldığı ziyarette, heyete Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Öz, Ar&Ge Merkezi Müdürü Dr. Koray Turbalıoğlu ile Ar&Ge Danışmanı ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş refakat etti.

Doç. Dr. Güneş, tesisleri gezerken eşlik ettiği heyete, Ar&Ge çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Geçen Haziran ayında kurulan merkezin yenilikçi ürünlerinden söz eden Güneş, geliştirdikleri bir proje ile savunma sanayisine yönelik ürünler de üretmeye başlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA