Vali Ustaoğlu, Muhtarlarla Buluştu

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Adilcevaz ilçesini ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, ilk olarak Adilcevaz Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Arif Karaman ile bir süre sohbet etti.

Ardından İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adilcevaz Belediye Başkanlığını ziyaret eden Ustaoğlu, daha sonra Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi.

Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Adilcevaz'ın Van Gölü havzasının en güzel ve gözde yerlerinden birinin olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Adilcevaz, cevizi, turizmi, kamp ve yüzme alanlarının yanı sıra kültürü ve tarihi ile önemli bir ilçemizdir. Huzur ve güven şehri olan Adilcevaz, Anadolu’nun Türklere kapısının ilk açıldığı yerlerden biridir. Bu güzel ilçemizi Allah’ın izniyle tarihi, kültürel değerleri ve turizmi ile ön plana çıkaracağız. Malumunuz Bitlis ilimizde 5 ay önce göreve başladım. Bitlis Valiliğinin yanı sıra aynı zamanda kayyum olarak Bitlis Belediye Başkanlığı görevini de yürütmekteyim."

Görev yaptığı yerlerde kader arkadaşlarının hep muhtarlar olduğunu ifade de eden Ustaoğlu, "Adilcevaz'da hangi köyümüzün ve beldemizin sıkıntıları varsa bu konuda muhtarlarımızın sorunlarını dinledik. Bu kapsamda yaşanan sorunların giderilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapacağız." dedi.

Ustaoğlu, daha sonra muhtarların isteklerini dinledi.

Kaynak: AA