Şırnak Şehit Gazi Ve Güvenlik Korucuları Federasyonu 2. Olağan Kongresi

Vali Aktaş:'Allah'ın izniyle çok kısa bir sürede bu terör belasından kurtulacağız' Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen:'(ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı) Kudüs bizim asla değişmeyen kırmızı çizgimizdir'.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Allah'ın izniyle çok kısa bir sürede bu terör belasından kurtulacağız." dedi.

Şırnak Şehit Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu 2'nci Olağan Kongresi yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Vali Aktaş, Ortadoğu coğrafyasında büyük oyunların sergilendiğini belirterek, genç yaşlı demeden insanların kanının döküldüğünü söyledi.

Milletin, feraseti ile bu oyunlara gelmediğine işaret eden Aktaş, "Bu aziz ve kahraman millet, Kürt, Türk, Zaza, Çerkez ülkesine sahip çıktı ve kalleşlere, bütün uluslararası yardımlara rağmen müsaade etmedi." diye konuştu.

Mehmet Aktaş, Türkiye'de 50 bin güvenlik korucusu olduğunu ifade ederek, bunun 6 bin 300'ünün Şırnak'ta görev yaptığını aktardı.

Terörle mücadelenin gece gündüz demeden aralıksız sürdüğüne dikkati çeken Aktaş, şunları kaydetti:

"Şu an bile Gabar'da kar-kış demeden terörle mücadele ediliyor. Askerin, jandarmanın yanında güvenlik korucularımız da omuz omuza destek veriyor. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek. Allah'ın izniyle çok kısa bir sürede bu terör belasından kurtulacağız. Silahla mücadele ederken yapmamız gereken başka şeyler de var. Terör örgütü ve buna müzahir oluşumların piyasaya sürdüğü zehir akımları, düşünceleri, anlayışları var. Bizim bununla da mücadele etmemiz lazım. Korucu kardeşim silahıyla dağda terörle mücadele ettiği gibi çarşıda pazarda bu zararlı düşüncelerle de mücadele etmesi lazım. Bizim gençlerimize bunların gerçek niyetlerini anlatmamız lazım."

İçişleri Bakanlığınca güvenlik korucularına "uzman çavuş" olma hakkı tanındığını hatırlatan Vali Aktaş, koruculara bu imkanı kaçırmamaları tavsiyesinde bulundu.

- "Siz Kürt değil Kürtlerin düşmanısınız"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de 1990'lı yıllarda terör örgütü PKK mensuplarının köylere inip vatandaşın ekmeğine, çocuğuna ve namusuna dil uzattığını, karşı çıkıldığında da büyük katliamlar gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Sözen, Şırnak'ın çok sivil şehit verdiğini vurgulayarak, henüz isimleri dahi konulmayan bebeklerin katledildiğini belirtti.

"Bu insanların, alçak, hain, satılmış ve kiralık PKK'lılar tarafından katledildiğini gördük. İşte böyle bir ortamda ya biz namusumuzla, şerefimizle ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak, ezanımızı susturmayacaktık ya da bu alçaklara teslim olacaktık. Biz, bize yakışanı ve doğru olanı yaptık. Ezanımızın susmaması, ay yıldızlı bayrağımızın inmemesi, namusumuza dil uzatılmaması için bu görevi kabul ettik." şeklinde konuştu.

Ziya Sözen, camia olarak bin 800 şehit ve 3 binin üzerinde gazi verdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ey Kürt düşmanları, hain alçaklar, hani siz bizim temsilcimizdiniz? Hani Kürtleri temsil ediyordunuz? Hani bizim için mücadele veriyordunuz? Bu Kürt halkı size oy verdi, sizi Meclise gönderdi. 'Gidin orada haklarımızı savunun' dedi. Siz ne yaptınız? Gidip Cizre bodrumlarında o hain teröristler için kendinizi kalkan ettiniz. Siz Kürt değil Kürtlerin düşmanısınız, yüz karasısınız. Siz Kürt olsaydınız, Bayram Tatar'a, gencecik masum kardeşimize Çözüm Süreci'nde kurşun sıkma gafletinde bulunur muydunuz? Birilerinin ellerini yakmamak için kullandığı maşasınız, taşeronusunuz."

- "Kudüs kırmızı çizgimizdir"

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Sözen, Kudüs ile ilgili yaşananlarda bu olayların başka bir versiyonun izlendiğini dile getirdi.

Ziya Sözen, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstererek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin dışında ABD ve İsrail'e karşı dik duruş gösteren başka ülke gördünüz mü? Bunun için sadece kendimiz için değil Filistin, Arakan ve Pakistan'daki gibi bütün dünyadaki mağdur ve mazlumlar için burada dimdik durmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Mehmet Güngör, yeniden Şırnak Şehit Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı seçildi.

Kongreye, Vali Yardımcısı Adem Ergün, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile güvenlik korucuları katıldı.

Kaynak: AA