Malatya Trafiğine Takip Sistemli Kontrol

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Trafik Kontrol Merkezi, kent trafiğini yakından takip ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, her yıl binlerce aracın trafiğe girmesi ile artan trafik yoğunluğunu önlemek için Malatya Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı.

Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Trafik Kontrol Merkezi, Malatya trafiğini 7/24 izliyor.

Trafik Kontrol Merkezi, trafikte yaşanan sıkışıklıklara anında müdahale etmek, sinyalize kavşakları yönetmek ve toplu taşıma araçlarını takip etmek amacıyla 7/24 esasına göre çalışıyor. Merkez tarafından Malatya trafiğinin 163 kamerayla izlenirken, bu kameralardan 48'i merkezdeki büyük kavşaklara 106'sı trambüs istasyonlarına, 9'u da trambüs trafo binalarına yerleştirildi.

Trafik ağındaki mevcut sistemler, alt-sistemler ve sensörler (akıllı kavşak kontrol sistemleri, sinyalize kavşaklar gibi) uzaktan kontrol/kumanda edildiği merkezden toplanan veriler ile trafik ağı etkin biçimde yönetiliyor.

Merkezde belirlenen yönetmelikler doğrultusunda toplu taşımada güven ve kaliteyi artırmak için araç takip sistemi ve araç içi kameraların da izlendiği kaydedildi.

Kaynak: AA