Kırşehir'de Sokak Hayvanları Kıştan Korunacak

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, sokak hayvanlarının kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için çalışma yaptığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, şehir merkezi ve parklarda yaşayan sahipsiz kedi köpeklerin soğuk havalardan korunmaları ve beslenme ihtiyaçlarını giderebilmeleri için kentin çeşitli noktalarında kedi, köpek evleri kurulmasına başlandığı belirtildi.

Parklara bırakılmaya başlanan kedi, köpek evlerine, her yaşam bölgesi için ayrı mama ve su kaplarının da konulduğu dile getirilen açıklamada, ekiplerin düzenli olarak mama ve su takviyesi de yapacağı aktarıldı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, belediye olarak sokak hayvanlarının refahı ve sağlıklı yaşamını da öncelikli mesele olarak gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimizde ilk olarak Kırşehir için büyük ihtiyaç ve eksiklik olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini kurduk. Binlerce sokak hayvanının bakım, beslenme ve tedavisini gerçekleştiren bu merkezimizde, sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum için ellinden gelen tüm çabayı göstermektedir. Hayvanların beslenmesiyle ilgili olarak çeşitli bölgelere sokak hayvanları için yem bırakmanın yanı sıra beslenmeleri için kedi ve köpek evleri kurulumu gerçekleştirildi. Buralara düzenli olarak yem ve su bırakılırken yoğun kış şartları nedeniyle de farklı alanlara yem bırakma işlemi de devam ettirilecek."

Kaynak: AA