Kırşehir'de İlçelere Ambulans Desteği

Sağlık Bakanlığı tarafından Kırşehir'e gönderilen tam donanımlı 3 ambulans ilçelerdeki 112 Acil Sağlık istasyonlarına tahsis edildi.

Kırşehir Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ambulansların ilçelere tahsisi ile ilgili müdürlük bahçesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, Sağlık Bakanlığının 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere Kırşehir'e tam donanımlı 3 ambulans gönderdiğini ifade etti.

Ambulansların Kaman, Çiçekdağı ve Akçakent ilçelerinde kullanılmak üzere ilgili birimlere tahsis edildiğini belirten Türkoğlu, "İlçelerimize tahsis edilen bu yeni ambulanslarla acil sağlık hizmetlerimiz daha etkin ve verimli bir şekilde sunulacaktır. Amacımız acil sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımıza daha hızlı, doğru ve nitelikli acil sağlık hizmeti vermektir. Ambulansların ilimize kazandırılmasını sağlayan Kırşehir milletvekillerimiz Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya'ya teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 27 ambulans, 2 adet arazi tipi ambulans, 1 adet yoğun bakım ambulansı, 1 adet çoklu ambulans olmak üzere Kırşehir'de 31 ambulansla hizmet verdiğini kaydetti.

Törene, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Süleyman Göktekin ve ilgili 112 Acil Sağlık İstasyon görevlileri katıldı.

Kaynak: AA