Kastamonu'da Türk Dünyası Kültür Başkenti Hazırlıkları

Belediye Başkanı Babaş: '2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız tarihimize ve kültürümüze verdiğimiz değerden kaynaklanmaktadır' 'Tarihi sokak ve çarşılarımız Türk Dünyası Kültür Başkenti'ne yakışır bir görünüme kavuşacak'.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Tarihi sokak ve çarşılarımız Türk Dünyası Kültür Başkenti'ne yakışır bir görünüme kavuşacak." dedi.

Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme Projesi ve 2'nci Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nde devam eden çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'nun tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalıştığını söyledi.

Çarşının atıl görünümden tarihi ihtişamına yakışır bir hale kavuşacağını ifade eden Babaş, "Hedefimiz Kastamonu'yu dünya kentleriyle yarışır bir hale getirebilmek. 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız tarihimize ve kültürümüze verdiğimiz değerden kaynaklanmaktadır. İnşallah önümüzdeki süreçte Dünya Kültür Miras Listesine de Kastamonu'muzun adını yazdırmayı başaracağız. Tarihi sokak ve çarşılarımız Türk Dünyası Kültür Başkenti'ne yakışır bir görünüme kavuşacak." diye konuştu.

Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme Projesi kapsamında 193 tescilli ve tescilsiz binanın iyileştirilmesinin gerçekleştirileceğini belirten Babaş, "Her projemizde bizlere destek veren değerli esnaflarımıza ve aziz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kazakistan'ın Türkistan kentinde düzenlenen TÜRKSOY Daimi Konseyi 35'inci dönem toplantısında, "Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilen Kastamonu'nun, konseyin bir sonraki toplantısına da ev sahipliği yapmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA