IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu Açıklaması 'Zalimlerin Zulmüne Mazeret Bulmak Katilleri Korumaktır'

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Zalimlerin zulmüne mazeret bulmak katilleri korumaktır" dedi.

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu Açıklaması 'Zalimlerin Zulmüne Mazeret Bulmak Katilleri Korumaktır'
IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, geçen yüzyılın siyonistlerin ağababaları batılıların güç ve kudretini kullanarak yine batı toplumlarının silah ve ordularının himayesine saklanarak İslam coğrafyasında tüm haklar üzerinde zulüm, işkence, katliam ve soykırımlar yapan İsrail işgal devlet ve yönetimini kurduklarını belirtti.

Yeni yüzyılda İsrail ve onun tamamının elinde Müslüman kanı olan yönetici ve liderlerin vahşete, soykırıma, katliama ve insanlık suçu işlemeye devam ettiklerini ifade eden Azizoğlu, "Ne acıdır ki, dünya Filistinli mazlum halkın katledilişini ve işgalini seyrederken çocuklar ve kadınlar çağın en büyük teknolojik silahları, uçakları ve toplarıyla hayatlarını kaybediyorlar. Dünya ülkeleri yaşadığımız evreni, dünyamızı yaşanılır hale getirmek için kurallar koymuş, sözde kurumlar kurmuş. Bunlara dönüp baktığımızda bu kurumlar ve kurallar mazlum halklar için adalet ve hukuk için insanlık için evrensel değerler için işlemiyor. Zalimlerin zulmüne mazeret bulmak katilleri korumaktır. İnsanlık suçu işleyenlere ve katliamlara mazeret uydurmak için toplanıp kararlar alınıyor ve uygulanıyor. Lakin anlamadıkları Kudüs İslam’ın kalbi, Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesidir" dedi.



"İsrail hükümetiyle onun ağababaları, askerleri ve ordusunun insanlık onuru ve tarih önünde hesap vermesi ve yenilmesi kaçınılmaz sondur"

“Bütün dünya şunu bilmeli ve görmelidir ki, Orta Doğu ve benzeri benzetmelerle coğrafi ayrışmaları da artık dilimize almayalım. Bu bölgelerde var olan ülkelerin tanımlaması İslam coğrafyasıdır" diyen Azizoğlu, "İslam coğrafyasında taşeron siyonist katiller ve onların ağababaları bilmelidirler ki, İslam coğrafyası artık onların kötü ve çirkin emellerini hayata geçirebilecekleri bir coğrafya olmaktan çıkmıştır. Devletler eski devletler değil, halklar eski halklar değil, liderler eski liderler değil ve en önemlisi sistemler eski sistemler olmayacaktır" ifadelerini kaydetti.

Tüm dünyadaki Yahudilere seslenen Azizoğlu, "İsrail’in Filistin ve Müslümanlara karşı işlediği bu insanlık suçuna ve Kudüs üzerinde oynanan emperyalist oyunlara karşı en başta sizin direnç göstermeniz gerekiyor. İsrail hükümeti ve yöneticileri tüm dünya kamuoyunda bütün Yahudileri suçlu pozisyonuna düşürmektedir. Hiç kimse unutmasın ki işgal edilen topraklardaki hiçbir ordu teknolojik ve silah gücü ne kadar güçlü olursa olsun İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanlar için en kutsal değer olan şehitliği benimsemiş Müslüman halktan kalabalık ve güçlü olamaz. Şu bilinmelidir ki, o masum savunmasız Filistin halkını ve İslam’ın kutsal değerlerine insanlık suçu işleyerek işgal eden ve soykırımla katleden İsrail hükümetiyle onun ağababaları, askerleri ve ordusunun insanlık onuru ve tarih önünde hesap vermesi ve yenilmesi kaçınılmaz sondur" dedi.

Azizoğlu, şunları söyledi:

"Filistin toprakları Kudüs ve Mescidi Aksa, İslam’ın mübarek kutsal topraklarındandır. İslam dünyasında Müslümanların tarihinde Allah’ın Resulünü El Mescid-il Haramdan, El Mescid-il Aksa’ya gece yürüterek Beytul haramına bir bağ ile bağladığı andan itibaren Müslümanların kutsal mübarek toprağı olmuştur. Tarihin hangi evresinde Filistin toprakları işgal, Filistin halkı zulüm görse tüm İslam dünyası teyakkuza geçer, tek vücut olur, kalpler bir atar, öfke dolu nefesler aynı anda solur. Şu da gösteriyor ki, İslam dünyasına medeniyetin, uygarlığın, çağdaşlığın insanca yaşamın Batı kültürü, Batı değerleri ve Batı kavramlarında olduğunu söyleyip hedef gösteren küresel güçler ve bu ağın içinde av olan akademisyenler entelektüeller ve politika üreticileri çok büyük yanılgı içinde olduklarını görmüşlerdir. Filistin’deki mazlum Müslümanların katledilmesi ve tüm Müslüman aleminin kutsal değerlerine bilinçli savaş başlatılması asla diplomatik bir hamle değil düşmanca bir projedir.”
Kaynak: İHA