İSTESOB'dan 'Yerli Ürün Kullanımını Destekliyorum' Kampanyası

Yerli Malı Haftası'nda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul genelinde başlatılan kampanya kapsamında, 'Yerli Ürün Kullanımını Destekliyorum' yazılı afişler çeşitli mekanlara asılacak İSTESOB Başkanı Yılmaz: 'Yerli ürün kullanımı, milli ekonomiye katkı sağlar'.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), Yerli Malı Haftası'nda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul genelinde kampanya başlattı.

Yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemini hatırlatmak, yerli ürün kullanımı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen kampanya, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, esnafı ve vatandaşları yerli ürün kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, bunun için topluma mesaj veren afişler hazırladıklarını söyledi.

Pazar, market, toplu ulaşım aracı gibi birçok yere yaklaşık 50 bin afiş asılacağını aktaran Yılmaz, "Minibüs, servis, halk otobüsü gibi araçların camlarına, hizmet sektöründeki bakkal, manav, fırın, su satıcı, pastane, kasap, büfe, kantin gibi işletmelerin vitrinlerine 'Yerli Ürün Kullanımını Destekliyorum' yazılı afişleri asıyoruz. Proje Bakırköy de başladı, diğer ilçelere de yayılacak. Diğer yandan pazarlarda vatandaşlarımıza küçük broşürler dağıtacağız yerli ürünlerimizi kullansınlar, çocuklarımızı da alıştırsınlar diye. Yerli ürün kullanımı, milli ekonomiye katkı sağlar." diye konuştu.

- "Elimizden geldiğince yerli ürün kullanmaya çalışıyoruz"

Dükkanına afiş asarak projeye destek verdiğini söyleyen 17 yıllık esnaf Hasan Morgül, özellikle çocukların yurt dışından gelen ürünlere çok fazla özendiğine işaret ederek, ailelerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Morgül, "Ülkemizde her şey dört dörtlük. Dünya ülkeleri, Türkiye'de kendi ürünlerini satmaya çalışıyorlar. Biz esnaf olarak elimizden geldiğince yerli ürün kullanmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Esnaf Murat Şahin de "Kendi üretimimizi kendimiz yapmazsak, kendi değerlerimize sahip çıkmazsak, bir bütün olamayız." dedi.
Kaynak: AA