İpekyolu'nda Yol Genişletme Çalışması

İpekyolu Belediyesince yol yapım ve genişletme çalışmaları tamamlanan yolun açılışı yapıldı.

Veteriner Caddesi'nde iki kilometre uzunluğunda asfalt, kaldırım ve alt yapı çalışması yürüten belediye ekipleri, vatandaşların da desteğiyle 7 metre genişliğindeki yolu 14 metre genişliğe ulaştırdı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ve vatandaş el ele vererek çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yaz döneminde çok güzel çalışmalara imza attıklarını belirten Kaymakam Öztürk, "Bölgemizde mayıs ayında asfalt çalışmalarımıza başladık. Kasım ayının 20'sine kadar asfalt çalışmalarımız devam etti. Van'da 4 aylık olan çalışma süresini 6 aya kadar çıkardık." diye konuştu.

Belediyenin bu yıl 180 kilometre asfalt çalışması yaptığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Belediye olarak 210 bin ton asfaltı yollarımızla buluşturduk ama sadece asfalt yapmadık. Bir yolda ne ihtiyaç varsa o doğrultuda hareket ettik. Yol genişletmesi, alt yapı çalışması ve kaldırım gibi çalışmaları da asfalt ile beraber yürüttük. Görevlendirme yapılmadan önceyle kıyaslama yapmam gerekirse aslında 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan asfalt miktarı 100 kilometre civarındadır. Dolayısıyla 3 yılda yapılan asfalt çalışması bize ne kadar bir çalışmanın olduğunu gösteriyor. 2016 yılında 40 kilometre asfalt yapıldıysa biz bunu 3 katı asfalt yaparak ortaya koyduk. 2018 yılında da yapmış olduğumuz çalışmalar bu şekilde devam edecektir."

Kaynak: AA